Home / archiefcentraal / ga buiten aan de slag tijdens de natuurwerkdag

ga buiten aan de slag tijdens de natuurwerkdag

Samen buiten aan de slag met zagen, snoeien of bijvoorbeeld opruimen? Dat kan op zaterdag 7 november tijdens de Natuurwerkdag 2015. LandschappenNL organiseert dit jaar voor de 15e keer de Natuurwerkdag op bijna 500 locaties in Nederland voor jong én oud. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen.

Het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur en landschap. In heel 2014 hebben vrijwilligers in Overijssel bijna 160.000 uur in het landschap geïnvesteerd. Dankzij vrijwilligerswerk kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

Buiten aan de slag
In Overijssel zijn maar liefst 50 locaties aangemeld waar vrijwilligers aan de slag kunnen tijdens de Natuurwerkdag. Zoals bij Hellendoorn, waar je kunt helpen bij het vrijmaken van de oevers van de Regge. Je kunt boompjes uitsteken in het Zandstuvebos bij Den Ham of helpen bij het onderhoud van de houtwal bij bezoekerscentrum De Wheem van Landschap Overijssel in Balkbrug. Samen met kinderen en jongeren aan de slag? Help dan de JuniorRangers van Landschap Overijssel op de Lemelerberg bij hun zaag- en snoeiwerk of doe mee met het knotten op landgoed Soeslo, vlakbij Zwolle. Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor alle locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan!

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt de natuur en het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar. In haar eigen 54 natuurterreinen, maar ook bij en met andere grondeigenaren. Dit doet zij samen met ruim 9.500 donateurs, bijna 50 Overijsselse bedrijven en ruim 7.000 vrijwilligers. Kijk voor meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven op www.landschapoverijssel.nl

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.