Home / archiefcentraal / fenneke goutbeek exposeert in gemeentehuis dalfsen

fenneke goutbeek exposeert in gemeentehuis dalfsen

Ze maakt gebruik van het ruwe hout en de zachtheid van het krijt. Ook in de manier van tekenen is het ruw, de onderlijnen zijn soms nog te zien. Het hout is nog te zien. Het hoeft niet af te zijn, het leven gaat verder. Over deze tekening komt een nieuwe huid, een plaat die beschermt, die conserveert. Het wordt kostbaar. Maar ook in de bescherming zitten krassen en deze krassen geven een boodschap mee. Door de transparante laag te verbinden met de tekening eronder vormen ze samen een verhaal.

Veel foto’s zijn gemaakt in Azië, verwonderd geraakt door de mensen en hun cultuur. Door ontmoetingen met diverse vrouwen is er een diep respect gekomen. Zorgend voor kinderen, het huishouden, de ontmoeting met een hindoe priesteres van 90 jaar, haar rituelen waren innemend en echt. Het fotograferen van Aziatische vrouwen is een ervaring op zich, het is contact maken en het juiste moment vinden. Geduld en respect zijn hierin twee belangrijke aspecten. De oude versleten sarongs die Fenneke heeft gekregen verwerkt ze in haar schilderijen.

In juni 2015 is Fenneke Goutbeek Cum Laude afgestudeerd aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Nunspeet. Ook daar waren portretten en het pastelkrijt de basis. Deze portretten zijn te zien tijdens The 3th World Conference of Women’s Shelters in Den Haag. Het werken met krijt is voor haar een uitdaging, nog steeds op zoek naar andere technieken en materiaal. Fenneke geeft ook andere mensen de gelegenheid om kennis te maken met krijt door het organiseren van workshops.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.