Home / archiefcentraal / ex burgemeester ahne betuigt spijt pijnlijke misstap

ex burgemeester ahne betuigt spijt pijnlijke misstap

Marc-Jan Ahne, voormalige burgemeester van Ommen, heeft openlijk zijn spijt betuigd voor zijn ‘pijnlijke misstap’. Ahne werd door de Rijksrecherche schuldig bevonden aan diefstal. “Ik heb in de prive sfeer een pijnlijke misstap begaan die door mij snel daarna hersteld is. Ik heb spijt van hetgeen gebeurd is en betreur de impact die dit op de gemeente Ommen, mijn gezin en mijn omgeving heeft”, aldus de ex-burgemeester.

Dinsdag 22 september bood Ahne zijn ontslag aan als burgemeester van Ommen. “De reden was dat er door de Rijksrecherche een onderzoek naar mij was ingesteld. Inmiddels is dat onderzoek afgerond en ben ik met justitie tot een schikking gekomen”, vertelt Ahne. De recherche heeft hem schuldig bevonden aan diefstal. Hij zal een boete moeten betalen.

Stilte
“Ik vind het van groot belang dat zowel mijn gezin als de gemeente Ommen weer verder kunnen”, verklaart Ahne. “Daarom zal ik geen verdere mededelingen doen over hetgeen is voorgevallen en het besluit dat ik heb genomen.”

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.