Home / archiefcentraal / evenementenvoorziening ommen vordert gestaag

evenementenvoorziening ommen vordert gestaag

Na het verwijderen van de noodbestrating heeft Salbam de bouwput ontgraven. Om een goede draagkrachtige ondergrond te krijgen moest een grondverbetering aangebracht worden die in lagen verdicht is. Als eerste onderdeel van de fundering is een funderingsblok gemaakt. Deze gaat dienen als voet voor een grote stalen zuil. Deze stalen zuil draagt de staalconstructie van het dak van de evenementenvoorziening. In het funderingsblok zijn grote ankers gestort om de staalconstructie straks op zijn plek te houden.

Na het ontkisten van het funderingsblok is de bouwput voor een deel weer aangevuld. Inmiddels zijn de funderingsstroken van de omliggende wanden van het podium gereed en is Salbam bezig met de bekisting van de opgaande wanden. Dit vergt de nodige tijd, aangezien deze constructie in hoogtes verschilt en voorzien is van meerdere verspringende hoeken.

Binnenkort een volgende update van het verloop van de bouwwerkzaamheden aan de nieuwe evenementenvoorziening.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.