eigenwijze runderen aan de wandel in dalfsen

De politie Dalfsen laat weten: “De collega’s waren afgelopen nacht al stiekem in gedachten aan het aftellen naar het einde van hun dienst, toen tegen 04:15 uur een melding binnenkwam. Voorbijgangers zagen ‘behoorlijk grote runderen’ langs de Poppenallee lopen, vlakbij de Vechtbrug.
Meteen zijn de collega’s in de auto gestapt en die kant opgereden, want een aanrijding met een koe kan nog wel eens ernstig aflopen, en dat wilden we uiteraard voorkomen.”

Eenmaal ter plaatse, bleek het gevaar inmiddels wel iets mee te vallen. De beesten waren er ondertussen rustig bij gaan liggen. En wel precies op de groenstrook tussen het fietspad en de rijbaan van de Poppenallee. Het bleken inderdaad behoorlijk uit de kluiten gewassen runderen te zijn, wat als gevolg had dat automobilisten en fietsers er zichtbaar liever met een grote boog omheen reden.

Grasland
De koe bleek vrij rap van begrip te zijn, waardoorde politie deze al snel achter de omheining van een aanpalend grasland konden krijgen. De stier daarentegen, bleek geenszins trek te hebben om op te staan en bleef dus ook op z’n dooie gemak langs de weg liggen. De inmiddels ontstane commotie op en langs de Poppenallee, leek deze stier totaal niet te deren. “Wat we ook probeerden, het dier bleef stug liggen. Uiteindelijk na ruim een half uur en wat hulp van omstanders, kwam meneer eindelijk in de benen en sjokte het langzaam de kant op die we hem op wilden hebben.”

Ondertussen achterhaalde de politie de eigenaar van deze dieren kunnen achterhalen en stelde hem op de hoogte van het nachtelijke avontuur van zijn dieren. De eigenaar zei plechtig toe ervoor te zorgen dat zijn beesten niet nogmaals hun weiland kunnen verlaten. “Eind goed, al goed”, sluit de politie af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.