Home / archiefcentraal / deel vluchtelingen vertrokken uit crisisopvang hardenberg

deel vluchtelingen vertrokken uit crisisopvang hardenberg

Sinds vrijdag 2 oktober verblijven ruim 250 vluchtelingen in de crisisopvanglocatie in de Evenementenhal in Hardenberg. De gemeente Hardenberg heeft deze kortdurende crisisopvang verzorgd op verzoek van het COA, dat vanwege de hoge instroom van vluchtelingen naar Europa, niet iedere vluchteling een opvangplaats kan bieden.

De crisisopvang was in eerste instantie bedoeld voor een periode van 72 uur en is daar ook op ingericht. Na een dringend verzoek van het COA is de crisisopvang afgelopen maandag met nog eens 72 uur verlengd. Hierbij heeft de gemeente het COA duidelijk meegegeven dat er voor deze groep donderdagmiddag een andere opvangplek beschikbaar moest zijn.

Donderdag heeft het COA de gemeente Hardenberg laten weten dat er voor groep van 100 vluchtelingen een opvangplek gevonden is in de gemeente Dordrecht. Deze groep is vanmiddag rond 17.00 uur per bus vertrokken naar deze nieuwe crisisopvanglocatie. Voor de overige vluchtelingen heeft het COA pas vanaf vrijdagmiddag een opvangplek beschikbaar. Daarom heeft de gemeente Hardenberg besloten deze groep nog één nacht onderdak te bieden in de crisisopvanglocatie, zodat ze vrijdagmiddag naar de nieuwe opvanglocatie kunnen vertrekken.

Burgemeester Peter Snijders: “Wij vinden deze vorm van crisisopvang voor een langere periode niet ideaal en hebben er daarom bij het COA op aangedrongen voor een oplossing te zorgen. Wij zien ook wat zich op dit moment in Nederland afspeelt. Het is goed te zien dat meerdere gemeenten hun verantwoordelijkheid nemen en crisisopvang organiseren. Voor een groep van 100 vluchtelingen is nu een plek gevonden. Het is vanzelfsprekend dat wij de mensen voor wie het COA pas morgen een nieuwe opvangplek heeft, vannacht niet aan hun lot overlaten.”

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.