Home / archiefcentraal / crisisopvang vluchtelingen in hardenberg beeindigd

crisisopvang vluchtelingen in hardenberg beeindigd

Een groep van ruim 250 vluchtelingen verbleef sinds vrijdagavond 2 oktober in de crisisopvanglocatie in de Evenementenhal Hardenberg. Ruim 100 vluchtelingen zijn donderdagmiddag per bus naar een crisisopvanglocatie in Dordrecht gebracht. De overige 150 vluchtelingen hebben Hardenberg vanmiddag verlaten. Zij worden opgevangen in de IJsselhallen in Zwolle.

‘Samen ons best doen’
Burgemeester Peter Snijders: “Wij hebben als gemeente onze maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen en de afgelopen week crisisopvang geboden. Dankzij de inzet van veel medewerkers en vrijwilligers van verschillende organisaties en de goede samenwerking met de Evenementenhal is de crisisopvang in Hardenberg goed en zonder incidenten verlopen. Wij hebben deze inzet heel erg gewaardeerd. De initiatieven en reacties uit de samenleving hebben wij als hartverwarmend ervaren. We hebben laten zien waar wij als Hardenberg goed in zijn: gewoon doen. In dit geval was dat samen ons best doen om mensen in nood te helpen. Daar ben ik trots op.”

Crisisopvang in Hardenberg
Het opvangen van vluchtelingen in Hardenberg was nodig omdat de toestroom van vluchtelingen naar Nederland dermate hoog is dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) niet voldoende capaciteit heeft om iedere vluchteling een opvangplaats te bieden. De crisisopvang was bedoeld voor een kortdurende periode van drie dagen en was daar ook op ingericht. Omdat de gemeente wilde voorkomen dat de groep na drie dagen opnieuw moest verhuizen, besloot de gemeente afgelopen maandag om gehoor te geven aan het klemmende verzoek van het COA om de crisisopvang met nog eens drie dagen te verlengen.

De gemeente Hardenberg vindt crisisopvang in deze vorm voor een langere periode niet verantwoord en heeft er bij het COA op aangedrongen om vanaf nu een andere opvanglocatie beschikbaar te hebben voor deze groep vluchtelingen. Het COA heeft ervoor gezorgd dat de groep nu is ondergebracht in opvanglocaties in Dordrecht en in Zwolle.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.