chaos en gevechten tijdens wedstrijd nieuwleusen

Zowel Bollemaat als de spelersgroep waren aan het begin van de zondag nog niet zo scheutig met informatie. ”Er is inderdaad veel gebeurd. Er zijn dingen voorgevallen die niet op het voetbalveld thuishoren en waar wij als vereniging ook verre afstand van willen nemen,” was de eerste lezing van Bollemaat, die later vandaag meer informatie kwijt wilde. Zijn spelers zijn aangevallen in de uitwedstrijd tegen Storica.

Bollemaat: ”We gaan eerst als vereniging met de betrokkenen om tafel om alle feiten boven tafel te krijgen en dan gaan we kijken wat we gaan doen.” Feit is wel dat Storica de wedstrijd met slechts negen veldspelers naar zijn eind bracht. Sterker nog: kort voor tijd, met 9 tegen 11, werd de winnende gemaakt door Storica: 1-0.

Storica rept op haar site met geen letter over de knokpartij. De schrijver van het wedstrijdverslag heeft het over discussies na de wedstrijd naar aanleiding van de tweede rode kaart: “Bij een schermutseling voor het doel van Nieuwleusen kreeg Finke het met de doelman aan de stok. Beiden stonden hoofd-aan-hoofd ekaar verwijten te maken, waarbij de doelman uiteindelijk ‘de slimste’ was door te gaan liggen. De scheids dacht aan een kopstoot en Finke kon ook met rood vertrekken. Of daadwerkelijk sprake was van een kopstoot kunnen uiteindelijk alleen de beide kemphanen duidelijk maken.

Volgens Finke was hier echter absoluut geen sprake van. Zoals zo vaak in deze situaties was het voor het publiek wel duidelijk; de ‘wellus-nietussen’ vlogen over en weer.” En verderop: “Jammer was het na afloop dat we, in plaats van de polonaise te lopen, nog weer in discussie gingen met de tegenstander over de rode kaart. Veel verwijten over en weer die volledig overbodig waren. De kaart was gegeven en de strijd was gestreden. Er was gewonnen van een ploeg die deze middag gewoon de betere was, daar moet je dan van genieten. De rest is dan bijzaak. Hoog tijd om volwassen te worden mannen.”

SV Nieuwleusen schrijft op haar site exact wat wij uit de mond van Bollemaat optekenden: “Vlak na het eindsignaal kwam het helaas nog tot schermutselingen. Er zijn dingen gebeurd die niet op het voetbalveld thuishoren en waar wij als vereniging verre afstand van willen nemen. Komende week gaat het verenigingsbestuur van S.V. Nieuwleusen om tafel om te onderzoeken wat er exact is gebeurd en wordt bepaald wat ze gaan doen.”

Voor het verslag van de wedstrijd kijk je in dit eerdere bericht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.