cda ommen zet mantelzorger in het zonnetje

Anita Bangma en andere sprekers, zoals huisarts Henk-Jan Bezemer en Roelie Cazemier van thuiszorgorganisatie Carinova, kwamen die avond aan het woord. Daarna was het aan de belangstellenden in de zaal. In kleine groepjes mochten zij hun ervaringen over mantelzorg delen.

Uit deze gesprekken bleek dat lang niet alle mantelzorgers bekend zijn bij de in-stanties. Positief was dat volgens de aanwezigen de toegang richting instanties als gemeente, huisarts en thuiszorg laagdrempelig is. Wat mantelzorgers wel meer mogen doen is het vragen om hulp, omdat er wel allerlei ondersteuning mogelijk is. Hiermee moet voorkomen worden dat te laat wordt ingegrepen als een mantelzorger ‘het niet meer trekt’.

Ook kritiek kwam deze avond naar voren. Mantelzorgers hebben vaak te maken met veel papieren rompslomp door de veranderende wet- en regelgeving. En ook de extra kosten zorgen in sommige gevallen voor financiële problemen. Het CDA kijkt tevreden terug op deze avond waar zowel instanties als de mantel-zorgers zelf aan het woord kwamen. Binnenkort start er in Ommen een campagne om mantelzorg en ondersteuningsmogelijkheden onder de aandacht te brengen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.