bullfrog taste express bracht muzikaal eerbetoon aan rocklegende

“Wat mij betreft was Wilko van Beek zondag het onbetwiste middelpunt van de Rory Gallagher tributeband ‘Bullfrog Taste Express. Hij werd zeer vakkundig bijgestaan door bassist Erik de Boer en drummer Nico Groen. Allemaal muzikanten met een schat aan ervaring. Groen was o.a. gedurende vele jaren drummer bij Flavium, een bekende bluesformatie uit Apeldoorn. 

De band brengt een muzikaal eerbetoon aan één van de meest invloedrijke gitaristen uit de historie van de rock. In Nieuwleusen konden de fans van de in 1995 op 47-jarige leeftijd overleden Gallagher genieten van de vele Gallagher klassiekers. De nummers ‘A Million Miles Away’, ‘Going To My Hometown’, ‘Too Much Alcohol’ en natuurlijk ‘Bullfrog Blues’ ontbraken niet.

Persoonlijk herinner ik mij dat Rory Gallagher vroeger met enige regelmaat te zien was op de Duitse TV. Behalve aandacht voor Schlagers was er in het programma Rockpalast van de Westdeutscher Rundfunk ook veel aandacht voor rockmuziek. Toen werd ik al gegrepen door de gedrevenheid en het imponerende gitaarspel van Gallagher. Die gedrevenheid zag ik ook terug bij Blues Op De Deel. Van het eerste tot en met het laatste nummer. Lekker stevig, lekker strak en een zanger/gitarist die met zijn performance de aandacht op zich wist te vestigen. Bullfrog Taste Express slaagde er moeiteloos in om het enthousiasme over te brengen op het publiek.”

De volgende Blues Op De Deel staat gepland voor zondag 15 november aanstaande. Dan komt de zesmansformatie Van Dyck Inc uit het Duitse Bremen naar Nieuwleusen. Kijk voor meer informatie op www.van-dyck-inc.com of de facebookpagina van de band.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.