boerin uit nieuwleusen op jaarlijkse kalender

Alleen Drenthe evenaarde Overijssel met tevens vijf kalendermodellen. Friesland leverde drie modellen en Groningen, Zuid-Holland en Zeeland tellen elk één afgevaardigde. Deze beeldschone boerenmeiden gaven zich vrijwillig op om af te rekenen met onterechte vooroordelen over lompe of zelfs mannelijke boerinnen. Op De Boerinnen Kalender 2016 laten zij zien trots te zijn op hun schoonheid en agrarische afkomst. In de vier voorgaande edities kwamen de kalendermodellen uit alle hoeken en provincies van de Benelux, maar dit jaar vullen de boerendochters uit Noord-Oost Nederland nagenoeg de gehele kalender.

De Boerinnen Kalender is in 2011 gelanceerd door uitgever Stef Bloo die agrarisch Nederland op de kaart wilde zetten toen de Duitse krant Bild een verkiezing in het leven riep. Deze moest uitwijzen of de mooiste boerin van de Alpenlanden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland afkomstig is. Bloo zag zijn kans schoon om dit verkiezingsgebied uit te breiden en tegelijkertijd korte metten te maken met stigmatiserende vooroordelen over lompe boeren en boerinnen. Ieder jaar stromen er minstens 150 aanmeldingen binnen van plattelandsmeiden die op sexy doch smaakvolle wijze willen poseren voor de spraakmakende kalender, die dit jaar haar vijfjarig jubileum viert.

De beeldschone boerinnen die op de kalender van 2016 staan afgebeeld worden op 16 oktober gepresenteerd bij Stichting Pampus te Posterenk. In deze omgebouwde boerderij zullen zij volop in de schijnwerpers worden gezet om na hun presentatie een feestje te bouwen met alle aanwezige mensen die uiteraard allemaal zo’n mooie kalender mee naar huis krijgen. Meer informatie over dit lanceringsfeest en de kalender zelf is te vinden op www.boerinnenkalender.nl

[facebookpost url=”https://www.facebook.com/vechtdalcentraal/posts/962058830506980″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.