boekenslagfestival feestelijke afsluiting kinderboekenweek

Het thema van de Kinderboekenweek 2015 was ‘Raar maar waar’, over natuur, wetenschap en techniek. Dat kwam tot uiting bij het optreden van de Ommer goochelaar Magic John, die het publiek versteld deed staan met zijn trucs. Maar ook bij de drukbezochte techniekworkshop van David Bakker, voor het gemak ‘de lampjesman’ genoemd. Bij hem konden er onder andere lichtkettingen worden gemaakt. Bijzonder leuk om te zien hoe jonge techneuten en ook hun ouders aan het solderen waren en tot een mooi resultaat kwamen.

Kinderboekenschrijvers Erik van Os en Elle van Lieshout traden twee keer op met hun band PS: En zo is het leven. Veel liedjes en verhalen, die zowel jong als oud wisten te boeien en soms voor herkenning zorgden, want zij schrijven ook voor Sesamstraat. Hun boeken waren te koop, net als die van vele andere jeugdboekenschrijvers.

Dummie de Mummie
De boeken van Dummie de Mummie, geschreven door Tosca Menten, zijn razend populair onder de kinderen. Zij konden zich (laten) verkleden als Dummie de Mummie. Er werden heel wat rollen toiletpapier verbruikt. Hierbij assisteerden vijf enthousiaste studenten SAW van het Alfa College Hardenberg. Ook was er een knusse voorleesunit opgebouwd. Een rustpunt voor kinderen, die even wilden bijkomen van de attracties in het park en zich lekker lieten voorlezen.

De Bibliotheken presenteerden zich met veel informatie over het belang van (voor)lezen. Programma’s als BoekStart, de VoorleesExpress, Voordeelmetjebiebpas en alle verdere mogelijkheden van de bieb werden toegelicht. De nieuwste editie van de Bieb glossy werd uitgedeeld aan ouders: een tijdschrift boordevol weetjes en informatie over kinderboeken en leesbevordering.

De organisatie van deze dag was in handen van Bibliotheken Ommen, Dalfsen/Nieuwleusen, Hardenberg, namens het netwerk Overijsselse bibliotheken, en Attractie- en vakantiepark Slagharen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.