bijzonder concert sweelinck kamerkoor in vilsteren

In de herfstvakantie geeft de internationaal zeer gewaardeerde chef-dirigent van Cappella Amsterdam, Daniel Reuss, een masterclass koordirectie aan jonge veelbelovende koordirigenten. Zij dirigeren het Sweelinck kamerkoor, dat bestaat uit studenten van het conservatorium van Amsterdam. Speciaal voor deze masterclass is het koor uitgebreid met enkele ervaren ensemblezangers, voornamelijk uit de gelederen van Meesters & Gezellen.

Na afloop van de masterclass worden als slotpresentatie drie concerten gegeven, in Amsterdam, Laren en in Vilsteren. Het is bijzonder dat het Amsterdamse conservatorium de kerk van Vilsteren heeft uitgekozen voor het slotconcert. Het Sweelinck kamerkoor wordt afwisselend gedirigeerd door Arild Rohde en Arnaud van Gelder. Het programma bestaat uit Psalm 42 van Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621), Sieben Lieder für gemischten Chor opus 62 van Johannes Brahms (1833-1897) en van de Zwitserse componist Frank Martin (1890-1974) de Songs of Ariel met teksten uit The Tempest van Shakespeare.

Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren. De concerten worden aangekondigd in de agenda van www.landgoedvilsteren.nl. Voorafgaand aan het concert kan je een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden bij de toegang van het landgoedcentrum, aan de Vilsterse Allee 1d in Vilsteren. Na afloop van het concert is het landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit met een drankje bij het knapperende haardvuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.