Home / archiefcentraal / bibliotheken organiseren activiteiten in kinderboekenweek

bibliotheken organiseren activiteiten in kinderboekenweek

Codewoord staat in het teken van natuur, wetenschap en techniek. De kennis van de leerlingen op dit gebied wordt op de proef gesteld. Tijdens het spel krijgen de leerlingen boekentips mee, die gekoppeld zijn aan de vragen. Een leuke manier om boeken te leren kennen. Leerlingen verdienen letters door vragen juist te beantwoorden. Het spel eindigt met het puzzelen van de letters, zodat het Codewoord ontstaat. Onder alle goede inzendingen wordt een prijs verloot. De winnaar wordt bekend gemaakt door de Bibliotheek.

In bibliotheek Dalfsen is op woensdagmiddag 7 oktober van 14.00 tot 15.00 uur een interactieve voorstelling voor kinderen van 4 tot 10 jaar door Mirjam Vollebregt-de Wit. In het donker onder de grond woont Molletje. Hij voelt zich verdrietig en alleen. Op een dag gaat hij op zoek door de lange donkere gangen. Dan, na lang zoeken en graven, komt hij in de wereld van kleuren en licht. Daar ontdekt Molletje wie hij werkelijk is. Het verhaal laat zien dat iedereen uniek is. Vanaf 1 oktober kunnen gratis kaartjes gehaald worden in bibliotheek Dalfsen tijdens bemande uren (13.00 – 18.00 uur).

Bonte Nili
Woensdagmiddag 14 oktober, van 14.30 – 16.30 uur, komt Bonte Nili, Nicole Lindeboom, naar de bibliotheek in Dalfsen, waar zij tips geeft over decopatchen. Met andere woorden ‘het leuk op pimpen van voorwerpen’. Neem vooral je kind mee, want er gaat lekker geknutseld worden die middag. Nicole Lindeboom heeft in Dalfsen onder de naam van Bonte Nili ook een kinderknutselclub in de leeftijd 4 tot en met 7 jaar en ze geeft workshops en kinderfeestjes voor de leeftijd 8 tot en met 12 jaar.

Eveneens op woensdagmiddag 14 oktober komt professor Lampje naar de bibliotheek van Oudleusen. Kinderen krijgen uitleg over techniek, uitvindingen en proeven. De groepen 3 tot en met 5 zijn aan de beurt van 14.00 tot 15.00 uur en de groepen 6 tot en met 8 van 15.00 tot 16.00 uur.

Slagharen
Hét feest van de Kinderboekenweek is natuurlijk het BoekenSlag Festival op zaterdag 17 oktober in Slagharen, georganiseerd door de Overijsselse Bibliotheken en Attractiepark Slagharen. Voorleessessies, goochelshows, verkleedpartijtjes, een eigen lampje bouwen, kinderboekenschrijvers op bezoek. Het wordt een leuke middag, in combinatie met een bezoek aan het pretpark in Slagharen. Bibliotheekleden krijgen die dag met korting toegang tot het park. Kaarten zijn te koop via voordeelmetjebiebpas.nl.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.