Home / archiefcentraal / bibliotheek op school voor het kompas en de meele

bibliotheek op school voor het kompas en de meele

1 op de 9 Nederlanders is laaggeletterd. 25 procent van de basisschoolleerlingen verlaat de school met een taalachterstand van 2,5 jaar. Volgens de Bibliotheek Dalfsen/Nieuwleusen is er één remidie: “Leeskilometers maken! Met 15 minuten vrij lezen per dag leest een kind 1 miljoen woorden per jaar en groeit de woordenschat met 1000 woorden per jaar. Wanneer kinderen plezier krijgen in lezen gaan ze meer lezen, worden ze er beter in en kunnen ze beter leren en participeren in de maatschappij.”

Het landelijk programma van de Bibliotheek op school is een strategische aanpak die het plezier in lezen vergroot en de leesvaardigheid van kinderen meetbaar verbetert. Een leerkracht van Het Kompas volgde de cursus ‘Open Boek’ van de Bibliotheek, een een docent van de Meele volgt hem momenteel. Bibliotheek en school trekken samen op en het leesplan staat centraal. De Bibliotheek zorgt voor een vernieuwde schoolbibliotheek met een uitleensysteem, er worden nieuwe werkvormen ingezet en activiteiten georganiseerd. Alles met het doel om het leesplezier te vergroten.

 

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.