avereest verliest van asv

Het spel deze middag begon aardig, maar zakte steeds verder in. Avereest kwam nog wel op voorsprong, maar na de 1-0 werd het spelbeeld steeds meer bepaald door ASV. De gasten kwamen tot meerdere kansen en troffen driemaal net en zodoende gingen de drie punten mee naar Aadorp.

Al in de zevende minuut moest Avereest een bittere pil slikken. Sven Ester, die dit seizoen steeds meer een belangrijke speler wordt bij VVA, werd hard getackeld en strompelde met een flinke enkelblessure het veld af. Bart Koster was zijn vervanger. De eerste kans van de wedstrijd kwam van Avereest. In de elfde minuut nam Yorick Bonen een vrije trap vanaf 20 meter die de keeper van ASV nog net onder de lat vandaan kon tikken. Na een dik kwartier waren de gasten dichtbij een goal. Een ASV voorwaartse slalomde door de Avereester verdediging en dacht met een bekeken schot Dirk Bunk te verschalken. Bunk strekte zich en verrichtte redding. In de rebound was het doel half leeg, maar Jeroen Dijk was er snel genoeg bij en kon het schot blokken.

In de 28e minuut kwam VVA op voorsprong. Matthijs Platvoet werd onderuit gehaald in de 16 en Yorick Bonen legde aan voor de strafschop. Beheerst schoof hij de 1-0 in het net. Na de voorsprong werd het spel van Avereest gezapiger. ASV wist hiervan te profiteren. In de 36e minuut kreeg Colin de Jong te veel ruimte en werd hij met een lage crosspass goed aangespeeld. De linksvoor twijfelde geen moment en wist de bal perfect te raken. Heel beheerst en bekeken krulde hij de bal langs Dirk Bunk waarna de bal de binnenkant van de tweede kruising raakte en vervolgens via de binnenkant van de eerste paal in het net belandde: 1-1. Avereest herpakte zich niet en ASV wist nu zelfs op voorsprong te komen. De linksvoor van ASV leverde een voorzet op maat die door Jeroen Schwarte werd ingekopt: 1-2.

Vlak na rust was Avereest dichtbij de gelijkmaker. Ronald Veldhoen trof van grote afstand de lat, waarna de bal op de voet van Yorick Bonen plofte. Voordat Bonen het door had leek de bal over de doellijn te rollen, maar keeper Berry van de Berg dook nog net snel genoeg voor de bal om de 2-2 te voorkomen. Vervolgens kreeg Matthijs Platvoet de rebound op de pantoffel, maar zijn schot werd van de lijn gehaald. De tweede rebound die hierop volgde ging over het doel van ASV. Kort hierna moest Dirk Bunk redding verrichten om de 1-3 te voorkomen en vervolgens ging nog een schot van ASV over het doel van Bunk. Na een dik uur spelen ging nog een schot van Jeroen Dijk over het doel van Berry van de Berg, maar dit was zo’n beetje het laatste wapenfeit van Avereest deze middag. Het spel van VVA was zeer matig en ASV ging op jacht naar de beslissing in de 1-3.

In de 65e minuut vielen de gasten aan vanaf rechts en gingen door het midden op zoek naar een opening om te schieten. De opening werd gevonden en tevens het doel. De 1-3 lag in het net en feitelijk was hiermee de wedstrijd gespeeld. ASV speelde de hele middag al erg fysiek, ze waren zeer fel in de duels. Dit leverde de gasten ook vier gele kaarten op, maar deze instelling wierp uiteindelijk de vruchten af voor ASV. Avereest was niet meer bij machte om via het spel in de buurt te komen van de aansluitingstreffer, laat staan dit fysiek opportunistisch te forceren. De Aadorpenaren lieten VVA de bal en zagen het uitspelen met de 1-3 wel zitten. Avereest was slordig en werd niet meer gevaarlijk. In de 71e en 73e minuut had ASV nog grote kansen, maar de 1-4 werd VVA bespaard. De wedstrijd rommelde naar het laatste fluitsignaal en de drie punten gingen naar Twente.

Zaterdag 10 oktober heeft Avereest in Daarle de kans om zichzelf te herpakken tegen de plaatselijke SP.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.