Home / archiefcentraal / asc62 verslaat oranje nassau

asc62 verslaat oranje nassau

Zoals wel vaker dit seizoen bij ASC’62 kan het publiek het zich niet permitteren om ietwat aan de late kant te zijn. ASC’62 vloog namelijk weer eens uit de startblokken en stond na vijf minuten spelen al 2-0 voor. Het was in de tweede minuut al raak voor de thuisploeg toen Chiel Pasman scoorde en ASC’62 al vroeg op 1-0 bracht.

Daarna werd de namens ASC’62 doorgebroken Piet de Jong in het strafschopgebied onderuit gehaald waarop een terechte strafschop volgde. De doelman van Oranje Nassau mocht hierbij overigens niet klagen dat zijn ingrijpen slechts met geel werd afgedaan. Pasman benutte de penalty en schoot ASC’62 al binnen vijf minuten naar een comfortabele 2-0 voorsprong.

ASC’62 liet Oranje Nassau vervolgens het spel maken en de bezoekers deden er niet lang over om de spanning weer terug in de wedstrijd te brengen. Na twaalf minuten spelen werd er aan de kant van ASC’62 niet goed verdedigd en Oranje Nassau spits Tim Roling maakte hier dankbaar gebruik van: 2-1. In het restant van de eerste helft waren beide teams gelijkwaardig maar kwamen niet meer tot gevaar voor beide doelen. ASC’62 ging hierdoor met een 2-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft kwam ASC’62 wederom sterk uit de kleedkamer. Twee minuten na rust viel ASC’62 aan over rechts waaruit een goede voorzet volgde. Pasman stapte over de bal heen en stelde hiermee De Jong in staat om via de binnenkant van de paal de 3-1 binnen te schieten. De marge was dus weer vergroot naar twee door ASC’62 maar ook dit keer deed Oranje Nassau er niet lang over om de aansluitingstreffer te scoren.

De bezoekers kregen in de 54e minuut een onterechte strafschop wegens hands. Tim Roling had hier echter logischerwijs geen boodschap aan en schoot vanaf elf meter met zijn tweede van de middag de 3-2 binnen namens Oranje Nassau. De spanning was hierdoor weer volledig terug in de wedstrijd en zou er ook tot aan de blessuretijd in blijven.

Beide ploegen kregen kansen om te scoren en de wedstrijd kon alle kanten op. ASC’62 kwam een aantal keer goed weg maar liet op zijn beurt ook na om niet eerder de 4-2 op het scorebord te brengen. De 4-2 kwam er echter alsnog via een beauty van Pasman die met de mooiste van de middag zijn hattrick volmaakte en een sterke wedstrijd in stijl afsloot. Met een fraaie lob van 25 meter afstand zorgde hij in de 92e minuut voor de beslissing.

Door de winst passeert ASC’62 IJVV op de ranglijst en bevindt het zich nu op de vijfde plek in 2H. Volgende week staat voor ASC’62 het belangrijke uitduel bij Den Ham op het programma dat tot nu toe slechts één puntje minder behaalde dan ASC’62.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.