asc62 verliest onnodig bij dieren

ASC’62 begon sterk aan het duel vanmiddag op sportpark Het Nieuwland in Dieren en was in de beginfase de bovenliggende partij. In de tweede minuut brak Matthijs van Gelder al door namens de bezoekers uit Dalfsen en werd hierbij vastgehouden door een speler van Dieren. De thuisploeg mocht van geluk spreken dat er nog een verdediger in de buurt was waardoor de overtreding slechts met geel af werd gedaan. De vrije trap leverde voor ASC’62 vervolgens niks op.

Verder kwam ASC’62 niet tot echt grote kansen en naarmate de eerste helft vorderde kwam Dieren ook wat beter in de wedstrijd waardoor het duel weer in evenwicht raakte. Aan het einde van de eerste helft volgde echter een belangrijk moment toen Dieren-speler Niels Evers uit frustratie een natrappende beweging maakte en daarvoor met rood bestraft werd. Beide ploegen gingen met een 0-0 tussenstand de rust in.

ASC’62 had dus de gehele tweede helft een overtal en leek op jacht te kunnen naar de openingstreffer en de winst. Niets bleek echter minder waar. Het tiental van Dieren zette een stapje extra en ASC’62 speelde slordig en verloor bovendien de duels. Hierdoor kwamen de bezoekers niet aan voetballen toe en leek de wedstrijd af te stevenen op een bloedeloze 0-0.

In de 83e minuut maakte Bas Klei van ASC’62 echter hands in het eigen strafschopgebied en kreeg Dieren hierdoor een terechte strafschop. Bas Peters maakte vanaf elf meter geen fout namens Dieren en bracht de stand op 1-0. Kort na de openingstreffer kreeg Chiel Pasman namens ASC’62 al snel de kans om de stand weer gelijk te trekken maar zijn schot raakte de paal. Dit was zo’n vijf minuten voor tijd het belangrijkste wapenfeit van ASC’62 in de tweede helft en daar bleef het ook bij.

Een 1-0 nederlaag voor ASC’62 dat het vooral zichzelf mag aanrekenen aangezien het in de tweede helft geen gebruik wist te maken van het numerieke overwicht. Volgende week is ASC’62 vrij. Een week later staat het thuisduel tegen Oranje Nassau op het programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.