Home / archiefcentraal / actie vluchtelingen helpen nu een enorm succes

actie vluchtelingen helpen nu een enorm succes

De inwoners van Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld hebben drie dagen lang geld en goederen ingeleverd op drie inzamellocaties en vier supermarkten. Ook scholen en kerken in de gemeente Dalfsen deden mee met de spontane inzamelactie Vluchtelingen helpen.Nu!
Tientallen vrijwilligers boden spontaan aan om te helpen met het inzamelen, sorteren en verpakken van alle goederen, zowel op de inzamellocaties als bij de supermarkten.

De organisatoren van de actie bedanken de inwoners van Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen, de gemeente Dalfsen, Albert Heijn in Dalfsen en Nieuwleusen, Jumbo in Dalfsen en Coop in Lemelerveld, twee Kringloopwinkels in Nieuwleusen en Dalfsen en VechtdalFM. Zij hebben zich belangeloos ingezet voor het slagen van de actie.

Transport
De vrijwilligers werken er momenteel hard aan om de goederen verder te sorteren en te verpakken. In week 42 staat het laden van de vrachtwagen naar Hongarije gepland. Vanuit Boedapest worden de goederen verspreid over de diverse vluchtelingenstromen, in en buiten Hongarije. Kort hierna vertrekt de vrachtwagen met hulpgoederen naar Bulgarije, naar een lokaal vluchtelingencentrum.

Op maandag 5, dinsdag 6 en woensdag 7 oktober zal het laatste deel van de actie plaatsvinden bij Plus Bakker aan het Westeinde in Nieuwleusen. Daar kunnen de inwoners van Nieuwleusen en omgeving van 9.00 uur ‘s morgens tot 18.00 uur ‘s avonds extra levensmiddelen en hygiëneartikelen kopen en afgeven voor vluchtelingen in Hongarije en Bulgarije.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.