Home / archiefcentraal / zwaar bevochten winst voor dommerdieck

zwaar bevochten winst voor dommerdieck

Het eerste team van korfbalvereniging d´Ommerdieck heeft zaterdag in Nieuwleusen een zwaar bevochten overwinning geboekt. Tegen SIM uit Nieuwebrug/Haskerdijken eindigde het in 13-12.

In de aanval van d’ Ommerdieck stonden Agnes Compagner, Gerja Eijkenaar, Stefan van Veldhuizen en Martin Alteveer. De verdediging bestond uit Carla Aalbers, Miranda Huzen, Robert Batterink, Roel Kikkert.

Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. Vooral in de eerste helft wist SIM iedere keer weer eerst te scoren, waarna d’Ommerdieck voor de aansluiting zorgde. Na het aftasten van elkaars tegenstander, waarbij de heren van SIM erg snel waren en behoorlijk zuiver raak schoten, konden de teams toch gelijk blijven in de score.

Na 7 minuten wist SIM raak te schieten, gelijk daarop kwam het antwoord van d’Ommerdieck. Na 20 minuten was het 3-3 en in de 25e minuut 5-5. d’Ommerdieck kwam vervolgens voor het eerst op voorsprong, maar de ruststand was weer gelijk: 6-6.

In de tweede helft hetzelfde beeld, maar nu was het d’Ommerdieck dat eerst raak schoot, gevolgd door de gelijkmakers van SIM. Bij de stand 10-10 schoot d’Ommerdiec twee keer raak, waardoor een verschil van twee doelpunten ontstond. SIM bleef doorgaan, kwam terug tot 12-11, waarna Miranda Huzen van afstand rustig raak schoot: 13-11. Maar ook nu wist SIM de korf weer te vinden.

Met nog vier spannende minuten op de klok gaf het scorebord 13-12 aan. In de slotfase kwamen beide partijen niet meer tot scoren. D’Ommerdieck hield stand en won verdiend met 13-12. Een compliment aan de verdediging van d’Ommerdieck, die deze wedstrijd tot een goed einde wist te brengen.

Doelpuntenmakers:

Agnes Compagner 4x

Miranda Huzen 3x

Roel Kikkert 2x

Stefan van Veldhuizen

Carla Aalbers

Martin Alteveer

Gerja Eijkenaar

Zaterdag 12 september speelt d’Ommerdieck weer thuis, dan tegen Lemmer. Aanvang 15.30 uur.

Lees ook

Vilsteren hoeft (nog) niet naar Bentelo

BENTELO – Het programma in klasse 5A van het zondagvoetbal afdeling Oost verordonneerde de mannen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.