zvo pakt koppositie met derde zege op rij

Zaalvoetbalvereniging Ommen heeft ook de derde competitiewedstrijd van het seizoen in winst omgezet. Met negen punten uit drie wedstrijden is de seizoensstart perfect. Maandagavond was TFC Three Musketeers uit Hengelo het slachtoffer.

Vorig seizoen had ZVO het in beide wedstrijden erg lastig, de roodhemden wisten dus dat het een lastige klus zou worden om de overwinningsreeks voort te zetten. Marco zit nog steeds in de lappenmand en ook Jasper had zich afgemeld met lichamelijke kwetsuren.

De Twentse Futsal Combinatie, spelend in het zwart, begon direct met aanvallend spel. Voor ZVO was het in de beginfase tegenhouden. Er kwamen kleine kansjes voor de uitploeg en ZVO had moeite om zelf grote kansen te creëren. De openingstreffer werd dan ook gemaakt door de bezoekers. Mark werd met een hard schot gepasseerd, 0-1.

Op zoek naar gelijkmaker

De Ommenaren gingen na de 0-1 wat beter spelen. Meer beweging zonder bal, meer balbezit en meer rust aan de bal, zorgden er voor dat de kansen groter werden. ZVO ging steeds dwingender op zoek naar de gelijkmaker. Allard wist aan de rechterkant weg te draaien bij zijn tegenstander en wist Erik te bereiken, Erik faalde niet en schoot overtuigend de gelijkmaker de touwen in, 1-1.

Enkele minuten later was het weer raak. Opnieuw werd via de rechterkant de tweede paal gezocht. Allard legde de bal blind op de tweede paal waarna Maarten zeer atletisch de 2-1 op het bord wist te zetten. Een zeer knappe goal van Maarten bracht ZVO dus op voorsprong. TFC bleef daarna aanvallen, maar had moeite met de georganiseerde verdediging van de Ommenaren. Echte grote kansen bleven voor de rust dan ook uit, waardoor ZVO met een kleine voorsprong de rust in ging.

ZVO krijgt meer mogelijkheden

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. De uitploeg moest komen om nog kans te maken op minstens één punt. ZVO bleek lastig kapot te spelen en ook Mark stond op post. Vlak na rust zette Ruben ZVO op rozen door een afvallende bal te verwerken tot doelpunt. Na een duel tussen Rick en de tegenstander bleef de bal voor Ruben liggen, hij dacht niet na en schoot de bal onberispelijk laag in de hoek, 3-1. TFC bleef het daarna proberen, maar echt grote kansen kwamen er niet.

Het was opnieuw Ruben die wist aan te leggen voor de 4-1. Via de linkerkant kreeg hij de ruimte om hard uit te halen in de korte hoek. Met een bonus van 3 doelpunten leek ZVO de koppositie en de overwinning niet meer te kunnen ontgaan. Zeker niet nadat Maarten een vrije trap de kruising wist in te pegelen, 5-1. Met nog een kleine 10 minuten werd de wedstrijd door Ruben beslist, op koele wijze maakte hij 6-1. Bij ZVO leek de concentratie wat te verslappen in de laatste minuten, waardoor de bezoekers Mark nog twee keer wisten te passeren. Het bracht de eindstand op 6-3, desalniettemin gaat ZVO na 3 wedstrijden overtuigend aan kop in de hoofdklasse G.

Woensdag 30 september staat de volgende wedstrijd op het programma. ZVO speelt dan uit tegen Drienerlo om 20.00.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.