Home / archiefcentraal / zvo 1 wint uit bij ruurlo

zvo 1 wint uit bij ruurlo

Na de succesvolle seizoensopener van vorige week maandag, waarin met 5-1 werd gewonnen van promovendus FC Almelo, mochten de Ommenaren vrijdag 11 september koers zetten naar Ruurlo. Daar stond om 20.45 de wedstrijd tegen topklasse-degradant Ruurlo 1 op het programma. Voor Mark, Allard en Rick was de sporthal inmiddels bekend terrein en zorgde de entree in de hal voor mooie herrineringen. 3 jaar geleden werd er met het 5e van ZVO toen 6-6 gelijkgespeeld tegen het eerste van Ruurlo, toen nog actief in de topklasse. Dit jaar ging ZVO echter op zoek naar de drie punten. Marco was wegens een knieblessure opnieuw afwezig en ook Jasper had het weer druk in de keuken.

Effectieve beginfase van Ruurlo

Voor Ruurlo was de wedstrijd tegen ZVO de seizoensopener. De thuisploeg, spelend in het geel, had slechts 5 man op de been kunnen krijgen. De Ommenaren wisten dat Ruurlo zuinig zou gaan spelen, dat ze ZVO het spel zouden laten maken en gingen gokken op een snelle uitbraak. Dit bleek ook na het eerste fluitsignaal. Ruurlo had in de eerste minuten nog het meeste balbezit, maar enkele minuten later was het ZVO dat sterker werd en kleine mogelijkheden kreeg voor de goal. Ruurlo verdedigde echter compact en bleek een taaie tegenstander.

Terwijl ZVO inmiddels de bal vaak in de ploeg hield, was het toch Ruurlo dat de openingstreffer op het bord zette. Via een goede actie aan de linkerkant kon de bal voorgezet worden, waarna het voor de spits van Ruurlo een koud kunstje was om Mark te verschalken, 1-0. ZVO liet zich niet gek maken en ging op dezelfde voet verder, toch bleven de grote kansen uit. Ruurlo kreeg wel weer een grote kans, opnieuw werd via de linkerflank de goal gezocht. Na een knappe actie werd Mark gepasseerd in de korte hoek, 2-0.

ZVO recht de rug

Toch raakte ZVO niet in paniek. Het was zaak om geduldig te blijven. De Ommenaren zouden vermoedelijk, met twee wissels meer, toch de langste adem hebben. Langzaam werden de kansen dan ook groter. Via een vrije trap van Ruben, hij verraste de keeper in de korte hoek, wist de uitploeg de aansluitingstreffer te maken. Ruben had de smaak te pakken en nam ook de gelijkmaker voor zijn rekening. Via een combinatie met Rick maakte hij de 2-2.

ZVO had nu de overhand en dit werd steeds duidelijker door het toenemende aantal kansen. Met enig geluk wist Erik de 2-3 te maken na een voorzet die van richting werd veranderd. Ruurlo kreeg daarna zeker ook mogelijkheden, maar de verdediging en Mark wisten een goal vlak voor rust te voorkomen. ZVO wist vlak voor de rust nog wel te scoren. Na een counter kon Allard Maarten bereiken, die zijn hoofd koel hield en de keeper wist te omspelen. Op die manier wist hij de 2-4 binnen te tikken.

ZVO doet te weinig met man-meer-situaties

Vlak na rust schoot Ruurlo goed uit de startblokken. De thuisploeg kreeg kansen, maar het was ZVO dat via Maarten nog wat meer afstand wist te nemen, 2-5. Bij Ruurlo leek ook pech een rol te spelen, waardoor de moed ze langzaam in de schoenen zakte. Het zorgde er voor dat ZVO steeds vaker in de counter met 3 tegen 2 voor de goal wist te komen. De Ommenaren gingen hier niet zorgvuldig mee om, waardoor de stand nog even intact bleef. Totdat Mark met een strakke uitgooi Rick wist te bereiken, hij wist vervolgens het balletje klaar te leggen voor Ruben, die zijn derde van de avond wist te maken.

Met een 2-6 stand leken de drie punten in de tas te zitten, maar Ruurlo wist via twee harde afstandsschoten toch wat terug te doen. De 3-6 bleef zelfs in het zijnetje vastzitten en de 4-6 belandde via de kruising en Mark in de goal. Nog even werd het spannend, maar ZVO wist de wedstrijd toch in het slot te gooien. Allard wilde de bal strak neerleggen bij de tweede paal, maar de aanvoerder van Ruurlo werkte de bal ongelukkig in eigen doel, 4-7. Met een 4-7 stand floot de goedleidende voor het eindsignaal.

Met twee winstpartijen is ZVO de competitie foutloos gestart. Komende maandag wacht TFC/Three Musketeers 1. Aftrap om 20.15 in de Carrousel Ommen.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.