Home / archiefcentraal / zvo 1 pakt volle buit bij seizoensouverture

zvo 1 pakt volle buit bij seizoensouverture

Na een lange voorbereiding zonder nederlaag speelde ZVO 1 uit Ommen op de laatste dag van augustus de officiële seizoensopener tegen promovendus FC Almelo 1. Ramon ontbrak wegens vakantie, Marco wegens een opspelende knieblessure en keeper Mark vierde een introductiefeestje in Zwolle. Jeroen Rensink was bereid om de plek onder de lat in te nemen.

Met slechts twee wissels was het zaak de competitie te beginnen met drie punten. ZVO weet van vorig seizoen nog dat er te vaak vergeten werd om wedstrijden in het slot te gooien. Met liefst tien gelijke spelen bleek ZVO in de afgelopen competitie lastig te verslaan, maar eveneens bleek het voor de Ommenaren moeilijk om wedstrijden definitief te beslissen. FC Almelo liet in de warming-up al zien dat de messen geslepen waren en dat ze fel wilden openen in de hoofdklasse. Om 20.15 bracht Almelo de bal voor het eerst aan het rollen in het nieuwe seizoen.

Zuinig

De Ommenaren, dit keer in de rode shirts, wisten dat er in de organisatie gespeeld moest worden en dat men zuinig met de energie moest omspringen. Met slechts een halfgevulde Ommense bank was het aan Almelo om het spel te maken. De uitspelende ploeg bewoog veel zonder bal en probeerde bij de tweede paal de vrije man te bereiken. Deze bal werd er vaak uitgehaald door het compacte spel van de thuisploeg en ook Jeroen stond keer op keer op post.

De grootste kans kwam er na 10 minuten toen Allard door Maarten vrij werd gezet voor de goal. Allard faalde en schoot hoog over, waardoor het 0-0 bleef. In een wedstrijd die over en weer golfde won ZVO steeds meer terrein. Dit resulteerde uiteindelijk in een doelpunt. Met een intrap wist Ruben Allard te bereiken, Allard wist het balletje klaar te leggen, waardoor Ruben na een knappe actie de 1-0 achter de keeper wist te schuiven.

Marge

ZVO kreeg de overhand en daarbij ook de beste kansen. Almelo kreeg ook zeker kansen, maar de organisatie en Jeroen stonden als een huis. Uit een vrije trap wist Maarten in de verre hoek de 2-0 te maken. Met een fijne marge kon ZVO het balletje laten rondgaan en de rust in het spel bewaren. Af en toe brak Almelo via de zijkant door, maar Jeroen was in de korte hoek niet te pakken. De keeper van Almelo was dit wel, Ruben tekende voor zijn tweede van de avond waardoor ZVO de rust in kon gaan met een bonus van drie.

Na rust begon Almelo direct met hoog druk zetten. Het zorgde ervoor dat ZVO steeds meer de lange bal moest gaan spelen, maar de ruimte achter de verdediging werd door ZVO vaak gevonden. Toch kwamen de Ommenaren meer en meer onder druk en leek de 3-1 in de lucht te hangen. Uit een afgeslagen aanval was het echter ZVO dat op weg ging naar de 4-0. Allard pikte de bal op de middenlijn op en Rick was mee. Met twee tegen één moest de Almelose verdediger een keuze maken. Hij besloot de lijn naar Rick er uit te halen, waardoor Allard vrije doorgang kreeg. Met een puntertje wist hij de keeper te passeren, 4-0.

Verzet gebroken

De drie punten leken in de tas, maar de uitploeg gaf zich niet zonder slag of stoot gewonnen. Onder aanvoering van een fanatieke coach bleven ze druk zetten, bleven ze aanvallen en bleef Rensink keer op keer het ZVO-doel schoon te houden. Uiteindelijk werd het verzet van Jeroen toch gebroken, door een hutsekluts goal werd de eerste treffer van Almelo genoteerd, 4-1. Daarna bracht Almelo een speler in voor de keeper, waardoor ze vaak een man-meer-situatie creëerden.

ZVO wist hier goed mee om te springen en kon uit de counter zelfs de 5-1 op het bord zetten. Jasper veroverde de bal met een goede interceptie en leek op weg naar een leeg doel. Ondanks het feit dat hij nog even aan zijn shirtje werd getrokken, bleef Jasper koel en zette de einduitslag van 5-1 op het bord. ZVO begint de competitie dus voortvarend en mag volgende week vrijdag op zoek naar een tweede overwinning. Dan wordt er uit gespeeld tegen topklasse-degradant Ruurlo 1.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.