werkplekplus en de veste starten samenwerking

Met de vestiging van WerkPlekPlus in het pand van De Veste in Ommen is de samenwerking tussen beide partijen maandag officieel van start gegaan. WerkPlekPlus is een werkervaringsbedrijf dat mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een werkervaringsplek of zinvolle dagbesteding biedt. De Veste en WerkPlekPlus zien met hun samenwerking tal van mogelijkheden om maatschappelijke meerwaarde te creëren.

“Wij waren op zoek naar een locatie in Ommen voor dagbesteding en werkervarings-plaatsen”, vertelt Jan Hogenkamp van WerkPlekPlus. “De Veste bleek over een werkplaats te beschikken die weinig werd gebruikt.” Dat was de aanleiding om verder door te praten over de samenwerking tussen beide partijen. “De Veste wil als woningcorporatie meer verbindingen creëren met het maatschappelijk middelveld en mogelijkheden bieden voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben”, vervolgt Janine Gerardts van De Veste. “Naast het werken in de werkplaats bieden we ook mogelijkheden om mensen werkervaring te laten opdoen binnen ons bedrijf.”

Als iemand werkervaring wil op doen, gaat WerkPlekPlus eerst samen uitzoeken welke talenten iemand heeft. “Samen kijken welke werkzaamheden daarbij passen”, vertelt Jan Hogenkamp over hun werkwijze. “Als iemand ervaring en interesse heeft in houtbewerking, kan hij aan de slag in de werkplaats van De Veste.” Voor verschillende werkzaamheden wordt naar mogelijkheden gekeken wat WerkPlekPlus en De Veste samen kunnen bieden. Hulp in de catering of het ondersteunen van een onderhoudsmonteur behoort dan tot de mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.