Home / archiefcentraal / wandel door zwolle met ccoba ommen

wandel door zwolle met ccoba ommen

Traditiegetrouw opent Ccoba, de culturele commissie bibliotheekactiviteiten in Ommen, het seizoen met een stadswandeling. Dit jaar vindt deze niet ver van huis plaats, ze gaan naar onze provinciehoofdstad. Tijdens een twee uur durende wandeling op dinsdag 15 september maken ze op een bijzondere manier kennis met de geschiedenis van Zwolle.

Belangrijke gebeurtenissen uit het verleden worden besproken aan de hand van de natuur in de stad. Na de wandeling weten de deelnemers waarom er elzen op de Melkmarkt staan en lindes om de Peperbus. Ze horen over het ontstaan van Zwolle en het verhaal achter de bekende rode beuk op het Van Nahuijsplein. De tocht voert langs de meest markante Zwolse gebouwen, waaronder de Peperbus, de Michaëlskerk en de Sassenpoort. De stadswandeling begint om 11.15 uur bij het Stedelijk Museum aan de Melkmarkt.

Kaarten voor de stadswandeling zijn uitsluitend bij de klantenservice van de Bibliotheek Ommen en tegen contante betaling verkrijgbaar. De inschrijving eindigt op zaterdag 12 september en deelname kost €7,00. Vrienden van Ccoba betalen €3,00 en bibliotheekleden €5,00. Reiskosten zijn voor eigen rekening. De klantenservice is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur, op dinsdag en donderdag van 13.00 tot 18.00 uur en zaterdags van 10.00 tot 12.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.ccobavanommen.blogspot.com.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.