Home / archiefcentraal / vov vraagt opnieuw uitleg van college

vov vraagt opnieuw uitleg van college

Geacht college,

Op donderdag 3 september heeft de VOV fractie tijdens de rondvraag van de commissievergadering vragen gesteld over de Westflank. Vanuit het college kon de verantwoordelijk wethouder de vragen niet of niet voldoende beantwoorden. Daarom stelt de VOV fractie de vragen, conform artikel 40 reglement van orde, schriftelijk nogmaals.

Parkeren op de markt:

Op 16 juli heeft de VOV schriftelijke vragen over het parkeren op de markt gesteld. Op 21 juli heeft het college de vragen beantwoord en aangegeven welke maatregelen er genomen zouden worden om het parkeren op de markt tegen te gaan. Ondanks de door het college uitgevoerde maatregelen staan er dagelijks auto’s op de markt geparkeerd.

1. Hoe kijkt het college tegen de parkeeroverlast op de markt aan?

2. Welke maatregelen gaat het college nemen om het parkeren op en rond de markt te voorkomen?

3. Welke kosten (inzet verkeersregelaars, plaatsing tekstborden, plaatsing betonblokken, plaatsing bloembakken en/of andere maatregelen) zijn er gemaakt?

Bloembakken:

In de raadsperiode 2010-2014 heeft de raad een bezuinigingsvoorstel op groen aangenomen. Eén van de bezuinigingsmaatregelen was het verwijderen van bloembakken in het centrum. De verwijderde bloembakken zijn toen opgeslagen bij de Besthmenertol.

4. Op basis van welk besluit is het besluit bezuinigingen groen teruggedraaid?

5. Waarom zijn, in het kader van kostenbesparing, de toen verwijderde bloembakken niet op de markt hergebruikt?

Verkeersborden:

In het centrum, op en rond de markt, zijn verkeersborden geplaatst. Onder de verkeerborden hangt een tekstbord dat fietsen alleen is toegestaan als winkels gesloten zijn. Ook staan er borden met teksten die het parkeren op de markt tegen moeten gaan. Genoemde borden en/of de tekstborden zijn voor de weggebruiker onduidelijk

6. Zijn deze geplaatste verkeersborden rechtsgeldig?

7. Op basis waarvan, of bij welke bebording is het parkeren op de markt verboden?

11 Aprilplein:

Bij het raadsbesluit afwaardering gronden westflank is door het college aangegeven dat in september 2015 gestart zou worden met de bouw van winkels/appartementen op het 11 aprilplein. Tot op de dag van heden is er op het 11 aprilplein geen enkele bouwactiviteit waar te nemen.

8. Wat is de stand van zaken bouw op het 11 aprilplein?

In afwachting van uw reactie, met vriendelijke groet.

Hoogachtend,

Gerrit de Jonge, fractievoorzitter

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.