vov stelt vragen over problematiek met pgbs

Door de vele problemen en achterstanden bij de administratieve verwerking van het persoonsgebonden budget zijn veel budgethouders in problemen gekomen. Soms met dramatische gevolgen, omdat benodigde zorg niet verleend kan worden. De Nationale Ombudsman vond recent nog dat de belangen van de burgers ernstig uit het oog zijn verloren.

De VOV-fractie vraagt in de raadsvergadering van donderdag 3 september aandacht voor deze problematiek en zal in het vragenhalfuur vragen aan het college stellen. Ook wil de VOV weten of de herbeoordelingen van de PGB’s vóór 1 oktober zijn afgerond, zoals door de staatssecretaris is gevraagd.

Mede naar aanleiding van de conclusies van de Nationale Ombudsman heeft de VOV-fractie de volgende vragen aan het college:

– Heeft het college zicht op het aantal inwoners van Ommen met een PGB die door de administratieve chaos en betalingsachterstanden in de problemen zijn gekomen?

– Hoeveel inwoners van Ommen betreft dit en welke maatregelen heeft het college genomen om de inwoners te ondersteunen?

– Gemeenten moeten de herbeoordelingen van de PGB’s vóór 1 oktober aanstaande hebben afgerond. Lukt het om deze planning te halen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.