vov informeert naar afvalinzameling

Het omgekeerd inzamelen van afval in Ommen nadert de tweede fase. Vanaf 1 januari verdwijnen de grijze containers uit de kern van Ommen, waar deze vervangen worden door ondergrondse containers. Onlangs organiseerden de ROVA en de gemeente Ommen een inloopavond om de burgers te informeren over de gang van zaken. Naar aanleiding daarvan stelt de Volkspartij Ommen Vooruit een aantal vragen aan het college.

“Geacht college,

Op 30 april 2015 heeft de gemeenteraad het besluit: ‘duurzaam afvalbeheer; omgekeerd inzamelen fase 2’ genomen. Inhoudend:

a. Het realiseren van ondergrondse verzamelvoorzieningen voor restafval in de bebouwde kom en waar mogelijk in de kernen in het buitengebied;

b. Het invoeren van een containermanagementsysteem (CMS) door het aanbrengen van een chip in de minicontainers;

c. Het bieden van de mogelijkheid om de 140 liter gft container gratis om te wisselen voor een 240 liter gft container;

d. Het invoeren van een aangepaste tariefstructuur voor de afvalstoffenheffing (DIFTAR), waarbij: naast het tarief voor een vastrecht, een variabel tarief is opgenomen per aanbieding restafval; voor de inzameling van het gft-afval het nultarief wordt gehanteerd; voor de percelen, die geen mogelijkheid hebben om het gft-afval gescheiden aan te bieden, een lager vast tarief vast te stellen.

Tijdens het debat zijn door de VOV fractie vragen gesteld over o.a. het ongemak voor ouderen, de plekken waar de ondergrondse containers geplaatst worden, de kosten aanleg en de meerkosten voor de burgers.

Namens het college heeft de verantwoordelijk wethouder toen aangegeven dat er op termijn door de gemeente inloopsessies worden gehouden waarbij de daar ingebrachte zaken nog meegenomen konden worden. (of woorden van gelijke strekking)

De VOV fractie heeft de volgende vragen:

1. Wat hebben de, bij de inloopsessies, aanwezige inwoners ingebracht?

2. Wat gaat het college met de ingebrachte punten doen?

3. Moeten er zaken uit het raadsbesluit d.d. 30 april 2015 aangepast/aangevuld worden?

4. Hoe gaat het college om met de brief en inhoudelijke vragen van dhr. K. Zijderveld?

In afwachting van uw reactie, met vriendelijke groet.

Hoogachtend,

Gerrit de Jonge, fractievoorzitter”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.