Home / archiefcentraal / verslag mont ventoux 2015

verslag mont ventoux 2015

Voorafgaand aan de beklimming in Sault werden de sporters traditiegetrouw toegesproken door de voorzitter van de Stichting Mont Ventoux, Henk ten Hulscher, die alle deelnemers succes wenste maar er bovenal op wees waarom wij aan de beklimming begonnen en voor wie. Na de toespraak volgde een minuut stilte, een indrukwekkend moment.

Eenzame beklimming
Na het stiltemoment begon eenieder aan zijn of haar, al dan niet, eenzame beklimming. De organisatie van de Stichting Mont Ventoux liet, zoals elk jaar overigens, niets aan het toeval over. Verkeersregelaars zorgden ervoor dat iedereen veilig de top kon bereiken; een medisch team hield de sporters continue in de gaten, bij twijfel kwam het even polshoogte nemen. Maar ook de inwendige mens werd niet vergeten, op diverse (rust)punten was er water en eten beschikbaar. Geweldig mooi om te zien hoeveel vrijwilligers je tijdens de beklimming steunden en begeleidden.

Op 6 kilometer voor de top bereikten de sporters Chateau Reynard. Daar had de organisatie een gezellig rustpunt opgezet met muziek en natuurlijk eten en drinken. Een mooie plek om de benen te strekken, hier en daar een babbeltje te maken en om je op te laden voor de echte beklimming. Er waren natuurlijk ook deelnemers die rechtstreeks doorwandelden, renden of fietsten naar de top.

Laatste kilometers
Tijdens de laatste kilometers beleefde je hoe de Tour de France-wielrenners hun sport uitoefenen. Je kunt dan alleen maar concluderen: petje af voor deze sporters. Maar ook voor de deelnemers die namens de Stichting Mont Ventoux de poging waagden de top te bereiken na een maandenlange voorbereiding. Op enkele kilometers voor de top passeerden de deelnemers het monument voor Tommy Simpson, de legendarische wielrenner die daar ter plekke overleed. Verbazingwekkend hoeveel mensen zich lieten fotograferen bij dit monument.

Op de top van de Mont Ventoux was de finish ingericht. Moegestreden of niet, je kreeg een welverdiende medaille omgehangen door medewerksters van KWF Kankerbestrijding. Rondemissen waren er niet, maar er was zeker geen gebrek aan zoenen, high fives en omhelzingen door teamgenoten die op je gewacht hadden. Die mooie momenten zal je niet snel vergeten.

Mooie prestatie
Alle TEAM-Vechtgenotenleden hebben de top bereikt waarbij nog wel aangetekend moet worden dat twee fietsers een mooie prestatie geleverd hebben door de Mont Ventoux vanaf Bedoin, Sault en Malaucène te beklimmen op één en dezelfde dag. Na afloop van de beklimmingen was er op vrijdagavond een erg gezellig feest op het plein in het plaatsje Montbrun-les-Bains, waar de Stichting Mont Ventoux haar tenten had opgeslagen en waar ook de meeste deelnemers waren ondergebracht.

Het TEAM-Vechtgenoten heeft een mooi sponsorbedrag opgehaald, Momenteel staat de teller op ruim 11.000 euro, met de aantekening dat er nog tot 15 oktober gedoneerd kan worden op bankrekening NL61RABO0160719615 ter name van A.J. Lagas onder vermelding van Sponsoring Mont Ventoux. Van het sponsorbedrag gaat 40 procent naar het Vechtgenotenhuis en 60 procent naar KWF Kankerbestrijding. Tijdens de afterparty op 14 november in Steenwijk krijgen de goede doelen de cheques uitgereikt.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.