Home / archiefcentraal / veel belangstelling voor kasteel eerde

veel belangstelling voor kasteel eerde

Kasteel Eerde was zondag opengesteld voor publiek. Aanleiding was het 300 jarig bestaan van het kasteel op Landgoed Eerde. De belangstelling was enorm. Hele rijen belangstellenden stonden soms te wachten om het oude kasteel te kunnen bezoeken. Op een grasland tegenover het kasteel aan de Meertjesweg was een speciale parkeerplaats aangelegd.

De Vereniging Natuurmonumenten, eigenaar van het landgoed, vierde 300 jaar Eerde met rondleidingen door het kasteel, uitleg over restauratiewerkzaamheden van de schilderijen en filmpresentaties. Ook in de kasteeltuin waren activiteiten, zoals een groot orkest, een terras met hapjes en drankjes en een markt met kunst en ambacht. Ook aan de kleintjes was gedacht met een kinderspeelplein.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.