vechtdal brouwerij genomineerd voor pint prijs

De Vechtdal Brouwerij in Dalfsen is genomineerd voor de Pint-Stimuleringsprijs 2015. Pint staat voor ‘Promotie INformatie Traditioneel Bier’ en is een vereniging van onafhankelijke kritische bierliefhebbers die opkomt voor de belangen van de bierconsument in Nederland.

Tijdens de jubileumdag van Pint op zaterdag 3 oktober vindt de uitreiking plaats in Utrecht en wie weet gaat de prijs wel mee naar Dalfsen. “De nominatie alleen al is een geweldige steun in de rug en bewijst dat we op de goede weg zijn!”, laat Stefan Maats van de Vechtdal Brouwerij weten.

In de juryrapporten staan de vier genomineerden beschreven:

Stichting Ambachtelijke Vechtdalbrouwerij

Al is het idee niet helemaal nieuw in Nederland, toch vindt de jury het van belang om dit initiatief op te nemen in de nominaties voor de PINT Stimuleringsprijs. Een zorgboerderij als brouwerij. In samenwerking met zorginstelling Philadelphia werken hier mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Een bijzonder mooie vorm van maatschappelijk zinvol ondernemen, zonder winstoogmerk met een goed product.

Albert Heijn

Genomineerd voor de inspanning die is geleverd om plaats in te ruimen voor een groot assortiment speciaalbieren en een aparte ruimte voor radlers en alcoholvrij bier. Het plan om het bierschrap in te delen op smaak, door middel van drie kleurcoderingen moet de consument helpen een betere, makkelijkere keuze te maken. Groen voor fruitig en fris, geel voor krachtig en blond en roodbruin voor rijk en donker zorgen ervoor dat je in een oogopslag kunt zien waar jouw favoriete biersmaak staat.

Campagne van Nederlandse Bierstijlen (www.bierstijlen.nl)

Genomineerd voor het onderzoeken, in kaart brengen en promoten van verloren gegane typische Nederlandse bierstijlen Een uitstekend initiatief. Een echt Nederlands bier dat uit de eerste onderzoeken naar voren is gekomen is het kuitbier. Een stimulans en fraai handvat voor de bierwereld met deze bevindingen het ruime scala aan in Nederland gebrouwen bieren bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. In 2014 heeft de Brewers Association in de VS het kuitbier als een typisch Nederlands bier erkend. De jury hoopt dat met deze nominatie een extra impuls wordt gegeven aan dit initiatief om het verder uit te bouwen tot een blijvende en drijvende kracht in de Nederlandse bierwereld.

Patrick Kroon

Schrijver van ‘Het Bierboek’. Patrick Kroon is 37 en een groot bierliefhebber. Zijn verstandelijke beperking heeft hem niet tegengehouden de stap te wagen tot het schrijven en in eigen beheer uitbrengen van een boek over bier. Een bijzonder boek, niet alleen omdat de beschrijving van bieren eenvoudig te lezen is, maar ook vanwege de aanvulling met puzzels en moppen. Na het succes van het eerste boek, is het zijn grote wens een tweede boek uit te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.