van een vader en een zoon 2 hoofdstuk 17

De schokkende waarheid over Dennis
Voor de buitenwereld waren Dennis en Magda een stralend en succesvol echtpaar, maar de werkelijkheid bleek heel anders te zijn. En hoe anders die werkelijkheid was, bleek toen ik op een woensdagochtend gebeld werd door Magda. Huilend vertelde Magda mij dat haar man Dennis was gearresteerd. Hij werd verdacht van belastingfraude, en er waren vele schulden. “Kom alsjeblieft Marion, ik weet me geen raad”, snikte Magda.

Een half uur later zat ik bij Magda aan tafel. Ze was volslagen van de kaart, en ze leek ineens jaren ouder te zijn geworden. In een warrige woordenstroom vertelde Magda wat er gebeurd was. “De politie is nog maar net weg, en Dennis zit vast. En ik heb nooit iets geweten en gemerkt. Ik vind dit zo erg, en hoe moet ik het Pa vertellen? Die man heeft al genoeg aan zijn hoofd.”

Ik hoorde dat het om een omvangrijke fraude zaak ging, waarbij het om vele duizenden euro’s ging. Dennis had ‘geknoeid’ met belastingaangiftes, en hij werd ook verdacht van witwaspraktijken. Hoewel ik Dennis nauwelijks kende, verbaasde het mij niet dat hij gearresteerd was wegens belastingfraude. Dennis leefde op grote voet, en hij besteedde veel geld aan luxe vakantiereizen, auto’s en kleding.

Ik geloofde Magda op haar woord, toen zij vertelde dat zij niet op de hoogte was van de praktijken van haar man. Dennis en Magda leefden al jaren langs elkaar heen, en hun huwelijk stond op springen. En tot overmaat van ramp was Magda haar vaste baan als directiesecretaresse kwijt. “Het ging al langere tijd heel slecht met het bedrijf, en vorige week hoorden wij dat het bedrijf failliet was. Dus, dat kan er ook nog wel bij”, merkte Magda bitter op.

Vervolgens rechtte Magda haar rug, droogde haar tranen, en ze vervolgde: “Maar gedane zaken nemen geen keer, en ik moet toch verder. Met janken en de kop laten hangen kom je er niet. Ik heb nog genoeg te doen. Kom op, ik ben er wel een van Smeulders, en die laten hun kop niet hangen.”

Met haar harde ooguitdrukking leek Magda veel op haar opa en onze vader Ewout Smeulders. “Kom op Magda, wij gaan samen lekker lunchen in de stad. Daar zijn wij wel aan toe, en heb je wat afleiding”, stelde ik haar opgewekt voor, en sloeg mijn arm om haar schouders. Na de lunch reden wij direct door naar haar vader Robert, die nog steeds verbleef in het revalidatiecentrum.

“Pa heeft Dennis nooit gemogen en vertrouwd, en nu begrijp ik wel waarom”, zei Magda. Robert nam het nieuws over de arrestatie van Dennis laconiek op. “Ik kijk er niet vreemd van op, maar daar koop jij nu niets voor. Weet dat ik je door dik en dun zal steunen, en naast je zal staan”, zei hij en sloeg zijn arm om Magda’s schouders.

De komende tijd kwamen steeds meer vreemde geruchten over Dennis naar buiten. Dennis verkeerde in dubieuze kringen, en hij was bevriend met een aantal kopstukken uit de onderwereld, voor wie hij allerlei zaken ‘regelde’. Magda werd ook gehoord, maar zij was absoluut niet op de hoogte van de praktijken van haar man. “Dennis was amper thuis, en bovendien had hij de scheiding al op gang gezet. Ik kan nog steeds niet begrijpen dat ik zo verblind en naïef heb kunnen zijn”, merkte ze later op.

Inmiddels was Magda werkloos, en werd beslag gelegd op hun bungalow, die ver onder de waarde werd verkocht. Daardoor bleef Magda met een forse restschuld zitten, en inmiddels waren zij en Dennis gescheiden. Ondanks alle tegenslagen bleef Magda overeind, en zij vond spoedig een tijdelijke baan als callcenter medewerkster. Van een afstand volgden wij het proces tegen Dennis, waarbij vele schokkende zaken boven water kwamen.

Wordt vervolgd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.