Home / archiefcentraal / unieke musea startpunt stadswandelingen

unieke musea startpunt stadswandelingen

In de maand september staan er weer stadswandelingen op de agenda van Natuurlijk Ommen. Deze worden georganiseerd door Natuurlijk Ommen. De unieke musea die Ommen kent, het Streekmuseum Ommen en het Nationaal Tinnen Figuren Museum, werken mee. De Historische Kring Ommen is rijk aan historische informatie en verleent eveneens medewerking.

Het is interessant om de stadswandeling mee te maken onder leiding van één van de stadsgidsen. Sjack Postma, Harry Woertink en Jan van der Bent uit Ommen verzorgen de stadswandelingen en weten veel te vertellen over Ommen.

Aansluitend bezoek

Deelnemers aan de stadswandeling kunnen eenvoudig aansluitend een bezoek brengen aan één van de museums. In het Streekmuseum Ommen vind je veel historische informatie over Ommen. In het Nationaal Tinnen Figuren Museum is een collectie van tinnen figuren te zien die nergens anders in de Benelux te vinden is.

De Historische Stadswandelingen Ommen starten donderdags vanaf het Streekmuseum en zaterdags vanaf het Nationaal Tinnen Figuren Museum. Aanmelden kan via 088-5551480 of via het aanmeldformulier op natuurlijkommen.nl

Vertrek vanaf het Streekmuseum Ommen op donderdagen: 3, 10, 17 en 24 september.

Vertrek vanaf het Nationaal Tinnen Figuren Museum op zaterdagen: 5, 12, 19 en 26 september.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.