Home / archiefcentraal / uit hei en dennen zomer voorbij

uit hei en dennen zomer voorbij

Nou ja, meteorologisch dan. Ik heb het gevoel dat ik nèt de zomerkleding voor de dag heb gehaald. En nu heb ik al weer bruin, grijs, blauw en zwart gekleurde kleding tussen het zomergoed hangen. De tuin raakt verpieterd, het regent, bomen vallen door de storm, de petunia’s staan te snotteren en zelfs de begonia’s worden hangerig. Het is herfst, de zon staat al lager.

Vorige week besloten verloofde en ik de open (gas)haard aan te ‘steken’. Tjonge, wat heb je dan al een knus sfeertje zeg. De wind woei om ons huis, overal lagen takken, kortom, het was warme chocolademelk tijd. Kaarsjes aan, warme chocomel met een lekkere koek erbij, knus hoor. Ik kreeg zin om de serre wat sfeervoller te maken. Die ronde tafel was een sta in de weg. Weet je wat, we gaan een grote IKEA poef halen met een groot passend dienblad er op, stelde ik voor. Of ik het zeker wist? Nou en of, meer plaats voor onze benen en als hij in de weg staat schuif je hem ergens anders heen.

Verloofde besloot niet te argumenteren. Hij wilde er toch al led spotjes kopen, en je kunt immers ook ruilen. Maandagochtend, de scholen zijn weer begonnen, dus we verwachtten geen drukte. Nou, dat viel tegen hoor. Wat een hoeveelheid senioren liepen daar naar binnen. Het leek een epidemie. Een karretje? Leek mij een goed plan, ik was in een koop mood. Eerst door alle woon, slaap en keuken opstellingen. Waar blijven de poeven. En ja, dan zijn er dus 25. En dat is zo lastig. Lichte kleur, maar hoe groot? Meenemen in je (overbodige) kar kan niet, je moet op een Ikea formuliertje met een potloodje de magazijnstelling etc. opschrijven, want service? Nee.

Thuis gekomen werd tafel vervangen door toch wel flinke poef. Ja, hij kleurde goed bij de bank en stoelen, maar…………mmmmmm, niet helemaal volgens mijn hoge verwachtingen. “Je moet er even aan wennen” vond lieve verloofde bij mijn teleurgestelde gezicht. Dat is dan mooi, want hoeveel mannen zeggen dan “Dat had ik je toch voorspeld”?

Nou ja, gisteren heb ik mij van de poef ontdaan en staat de tafel weer op z’n vertrouwde plekje. En nee, mijn verloofde zei niet “Heb ik je toch gezegd!” Hij tilde de versmade poef op en droeg hem naar onze slaapkamer. Daar staat hij nu achter ons bed. Als voetenbankje.

Antoinette

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.