Home / archiefcentraal / tv dalfsen van start

tv dalfsen van start

Het idee om verhalen op video vast te leggen, sudderde al een tijdje. “Er staat inmiddels wel het nodige op papier, vooral via kranten en de Historische Kring Dalfsen, maar nog niet of veel te weinig op video en het is nu echt de tijd om dat te gaan doen, mede omdat bijna iedereen tegenwoordig video kan kijken op computer, tablet of telefoon”, vult Lubertus Talen aan.

Hoofdformule van TVDalfsen.nl worden de interviews met mensen uit de gemeente. Onder de titel Praten met Dalfsen houdt Wilhelmus van Krass’Ouwe, een personage van Wim Hogenkamp, persoonlijke gesprekken met mensen. “Er zijn honderden mensen met duizenden interessante verhalen”, meent Hogenkamp. “En wat interessant is, is natuurlijk heel persoonlijk, maar ik denk dat we heel veel mensen een groot plezier doen met een dagelijks filmpje waarin iemand uit de gemeenschap aan het woord is over wat hij in zijn leven heeft meegemaakt.”

Kleinere praatjes
Naast de langere interviews, kan het zijn dat de mensen in de gemeente Wilhelmus gaan tegenkomen op de markt of bij evenementen. “Het is ook leuk om eens kleinere praatjes te maken met mensen, over wat er speelt in hun gedachten op dit moment. Dat kan dan over de actualiteit gaan, maar ook over iets wat vroeger speelde. Man Bijt Hond-achtig, of Joris-achtig, zoiets”, zegt Talen. “We gaan in principe niet voor het dagelijkse nieuws, meer voor tijdloze inhoud. Daarom hebben we op de website ook een heleboel min of meer tijdloze video’s gezet over de gemeente, zoals video’s van vroeger tijden, van ons landschap en van lokale ondernemers. Het nieuws laten we vooral bij de nieuwsmedia.”

Hogenkamp wist Talen zover te krijgen als eerste geïnterviewde te dienen. “Ook om er even in te komen”, zegt Wim Hogenkamp, “maar zeker ook omdat ik Lubertus Talen een interessante Nieuwleusenaar vind met leuke verhalen en een prachtige beddenzaak. Ik hoop zo ook nog veel ondernemers voor de camera te krijgen om vooral het verhaal van de mens achter de onderneming te proeven.” De volgende interviews die gepubliceerd worden zijn met Hans de Boer uit Dalfsen, Dorus Broeks uit Hoonhorst en Riky Harink uit Lemelerveld.

Advertenties
Om de kosten te dekken worden de uitzendingen voorzien van lokale reclame. Lokale ondernemers kunnen op basis van het aantal keren dat een reclamespot bekeken is adverteren en ook no cure no pay een aanbieding op de site publiceren. “We hanteren daarbij een exclusiviteitsbeginsel, er moet voor de onderneming ook iets onderscheidends in zitten om zich op TV Dalfsen te presenteren, dus als iemand zich meldt, komen er geen advertenties van de directe concurrenten. Hier geldt het principe van wie het eerst komt, die het eerst maalt”, aldus Talen. “Initiatief mag tenslotte beloond worden.”

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.