Home / archiefcentraal / stichting ommen samen sterk organiseert inloopavond

stichting ommen samen sterk organiseert inloopavond

Schaamte kan mensen ervan weerhouden om over bepaalde problemen te praten. Hulp vragen kan een gevoel van kwetsbaarheid met zich mee brengen. En je wilt misschien niet dat een ander je zo ziet. “Ook wij zaten eens om tafel met een groep totaal onbekenden stelden ons kwetsbaar op en deelden ons verhaal met elkaar”, vertelt een medewerker van Stichting Ommen Sterk. “Wij doorbraken de taboe en armoede werd bespreekbaar.”

Stichting Ommen Samen Sterk kent de frustratie die de regelgeving met zich mee kan brengen. “Dit wil natuurlijk niet zeggen dat we het er bij laten zitten. Dit geeft ons een stimulans om op zoek te gaan naar oplossingen. Organisaties in Ommen laten ons zien dat wij het ook niet alleen hoeven te doen en zetten hun deuren en hun harten voor ons open. Dat maakt dat we de armoede op een nog breder vlak kunnen bestrijden.”

Persoonlijke groei
De stichting is klein en staat aan het begin van een groot avontuur, maar zonder hulp van de samenwerkingspartners hadden ze niet zover kunnen komen. “De persoonlijke groei die wij hebben kunnen doormaken heeft onze eigen kracht gestimuleerd en onze kansen op een beter leven vergroot. Dit is maar een klein voorbeeld van wat je samen kunt bereiken. De samenwerking met organisaties geeft ons een gevoel van saamhorigheid, heeft ons minder kwetsbaar gemaakt en staan nu midden in de samenleving.”

Wil jij graag meedenken en meepraten? De koffie staat klaar in het kantoor van de Veste aan de Eskampweg 1 in Ommen. Wees van harte welkom op 1 oktober van 19.30 uur tot 21.30 uur. “Wij hopen dat u deze avond bij ons wilt aan schuiven. Laat ons niet alleen zitten…”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.