station dalfsen krijgt cameratoezicht

Wethouder Maurits von Martels heeft zich jaren sterk gemaakt voor de komst van camera’s op het station en hoopt dat de fietsendiefstal in de toekomst afneemt. Overigens scoort Dalfsen geen schrikbarend hoge cijfers op dit gebied. In 2013 verdwenen 15 fietsen, een jaar later 26 en dit jaar tot dusver slechts 10. “Maar dat zijn alleen de aangiftes”, benadrukt Von Martels. “Waarschijnlijk ligt het aantal gestolen fietsen in werkelijkheid wel hoger.”

Burgemeester Han Noten hoopt dat de plaatsing van camera’s een preventieve werking hebben. “Met name de lokale bevolking weet dat het herkend zal worden op de beelden. Daarnaast kan het zo zijn dat slachtoffers van fietsendiefstal vaker aangifte zullen doen, nu ze weten dat de pakkans groter is met de komst van de camera’s.”

De gemeente Dalfsen heeft in overleg met de uitbaters van Grandcafé Het Oude Station besloten over te gaan tot plaatsing van de camera’s. Binnen enkele weken zal de apparatuur geïnstalleerd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.