Home / archiefcentraal / spierfonds zoekt collectanten in ommen

spierfonds zoekt collectanten in ommen

Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft de collecte heel hard nodig. Het fonds krijgt geen overheidssteun en is volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. “Mede dankzij de collecte hebben we in 2014 vijftien nieuwe wetenschappelijke onderzoeken naar spierziekten gefinancierd”, laat een woordvoerder weten. “Deze nieuwe onderzoeken zijn van levensbelang voor de 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland. Helaas is er voor veel spierziekten nog geen behandeling. De meeste spierziekten zijn progressief en een groot deel van de mensen komt in een rolstoel terecht. Zelfs al op hele jonge leeftijd.”

Twee uur per jaar

“We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons gedreven en ook gezellige team komen versterken. Collecteren kost maar twee uur per jaar en kan je helemaal op je eigen manier doen. Samen met een vriendin of alleen, in een rolstoel, met de bakfiets of terwijl je toch met je hond aan het wandelen bent of als je even een frisse neus wilt halen na het eten.” Een levensreddend medicijn, technologie die de kwaliteit van leven verhoogt, hoop voor ouders en een beetje meer begrip in het dagelijkse leven, daar doen we het voor. En met onder andere de hulp uit de gemeente Ommen kan het Prinses Beatrix Spierfonds dat ook blijven doen.

Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich melden bij Mevrouw H. Hogenkamp via 0529-451797 of 06-15480828.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.