roodzwart wint dik verdiend van kloosterhaar

Na een gelijkopgaande eerste bedrijf maakte de Westerparkbewoners in de tweede helft het verschil. Met de 3-0 eindstand kwam Kloosterhaar er nog genadig van af. Pullen had zijn elftal op enkele plekken gewijzigd. Het puzzelen met elf stukjes was de laatste weken een brug te ver gebleken. Vooral in de achterhoede en op het middenveld werden de pionnen verschoven. Of het nou toeval was of niet, het leek wel of de heren voetballers toch iets anders het veld opstapten in de wetenschap ondermeer dat de lang geblesseerde Rolf Hofsink weer op de reservebank plaats nam.

Het begin stemde al meteen hoopvol. Mariënberg was gretig en jaagde Kloosterhaar af. André Plaggenmarsch werd binnen het half uur drie keer in stelling gebracht. Hij leek al snel de 1-0 binnen te koppen maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Niet veel later lag doelman Kevin op de Haar het zo gewenste succes voor Mariënberg in de weg. Hij hield zijn ploeg op de been. De derde mogelijkheid zeilde maar net over de deklat.

Jammer genoeg moest na een half uur spelen Edwin Hofsink geblesseerd het veld verlaten. Ruud Woelderink was zijn vervanger. Kloosterhaar kroop ook uit haar schulp en was tweemaal dicht bij de openingstreffer. Nu toonde Jelle Brinks zijn kunsten en bij de tweede mogelijkheid kuste het leder de paal in plaats van het net.

Na rust kwam Mariënberg beter uit de kleedkamer. Het resulteerde na tien minuten in de bevrijdende openingstreffer. Uit een vrije trap van Woelderink kopte Plaggenmarsch fraai raak, 1-0. De weelde werd ons de baas want amper vijf minuter later schoot Kevin Bolks de 2-0 tegen de touwen. Supporters keken elkaar eens aan. Zou het vandaag dan gaan gebeuren, de ommekeer die om de hoek van het kanaal kwam kijken….??

Kloosterhaar gaf het nog niet op. Een vrije trap net buiten de zestien bracht voor even de spanning terug. Erik Drenthen ging er achter staan, zijn schoten kunnen namelijk dodelijk zijn. Vele doelverdedigers krijgen nog steeds nachtmerries als zij de naam van Drenthen alleen
maar horen. Maar Drenthen schoot gelukkig over en Mariënberg speelde vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd. Bij het sluiten van de markt kreeg Mariënberg een strafschop toebedeeld.

Man van de wedstrijd, Ruud Buitenhuis, verzaakte niet en gaf nog wat extra cachet aan de verdiende overwinning. Eentje die werd bereikt op basis van een uitmuntende teamprestatie en op karakter.
Is het lek boven….is het gat gedicht? Die vraag zullen wij komende week gaan vinden in Enschede maar deze zege geeft de burger moed.

Heel veel moed.
(AD)

Opstelling: Jelle Brinks, Patrick Drenthen, Michael Zweers, Ruud Buitenhuis, Edwin Hofsink (32. Ruud Woelderink), Bertin Veurink, Roy Lotterman (75. Roy Doek), Arjan Breukelman, Kevin Bolks, Niek Noeverman en André Plaggenmarsch (86. Rolf Hofsink)
MvdW: Ruud Buitenhuis, maar het hele team verdiende een dik compliment!

Meer foto's