politie dalfsen heeft treinkaartjes liggen voor vluchtelingen

Burgemeester Han Noten heeft over dit onderwerp contact gehad met Arriva. “Zij kunnen de mensen wel uit de trein zetten, maar daarmee verschuiven ze het probleem. Aan de andere kant houdt Arriva vast aan hun zerotolerancebeleid, wat ook wel weer logisch is.”

Noten benadrukt dat de politie van Dalfsen alleen kaartjes geeft, als het echt niet anders kan. Daarnaast staat er in Zwolle een busje die gestrande vluchtelingen eventueel op kan pikken. Dit middel zal alleen worden ingezet bij asielzoekers die de aansluiting hebben gemist en daardoor op straat of een station zouden moeten overnachten.

In juni sliepen drie vluchtelingen uit Eritrea voor het politiebureau in Dalfsen. Noten kan het ondanks de nieuwe maatregelen niet uitsluiten dat dit soort situaties zich nog eens voor zullen doen. “Maar zo lang het niet vriest… Bovendien hebben deze mensen al heel wat meer meegemaakt dan een nachtje op straat.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.