pdf exposeert in kader open monumentendag

Het is alweer de vierde keer dat de PDF fotografen in De Fermerie exposeren met hun open monumenten foto’s. Het werk blijft nog een maand hangen tot 13 oktober.

De deelnemende fotografen zijn: Pieter Leeflang, Karin Barth, Helena Beumer, Wil Kanis en Gert de Vries. De expositie wordt donderdagavond 10 september om 20.00 uur feestelijk geopend. Ook is de expositie in het weekend van 12 en 13 september, tijdens de Open Monumentendagen, te bezichtigen.

Pieter Leeflang maakte een fotoserie over orgelbouwers. Hij vertelt: “Als je een orgel wilt bouwen, roep dan geen mannen bij elkaar om materialen te verzamelen, het werk te verdelen en orders te geven. In plaats daarvan, breng ze de liefde bij voor klank, kunst en ambacht”.

Karin Barth fotografeerde in de werkplaats van Museum Speelklok in Utrecht. Dagelijks is men er bezig om verschillende zelfspelende muziekinstrumenten spelend te maken en te onderhouden. Hierbij komt veel vakmanschap kijken en dat is op de foto’s te zien.

Wil Kanis heeft de Deventer kunstsmid Uwe Dobberstein gevolgd. Hij is bezig om van een Jaguarmotor een muziekinstrument te maken. In haar fotoserie zie je het maken van diverse onderdelen en de metamorfose van motor naar muziekinstrument.

Gert de Vries vindt dat wat we nu kunst noemen, in de tijd waarin het ontstond vaak gewoon ambacht was. Ook de fotografie is zowel kunst als ambacht. De foto’s van Gert tonen een ambacht en kunst: de negatieven verwijzen naar een oude fototechniek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.