Home / archiefcentraal / palthehof koopt collectie terug van gemeente

palthehof koopt collectie terug van gemeente

Museum Palthehof in Nieuwleusen heeft voor een symbolisch bedrag van 1 euro een collectie museumvoorwerpen teruggekocht van de gemeente Dalfsen. Die collectie, ongeveer driekwart van de huidige vaste museumopstelling, werd door het museum in 1994 verkregen en is in 1997 verkocht aan de voormalige gemeente Nieuwleusen om de financiering voor de bouw van het museum rond te krijgen. Daarbij ging formeel de eigendom over, maar het museum beheerde al die tijd de collectie alsof het haar eigendom was. In het museum verandert er door deze overdracht dan ook niets.

Omdat de voorwaarden die destijds aan de bruikleen werden gesteld door de vele veranderingen in de museumwereld niet allemaal meer actueel waren, verzocht het museum aan de gemeente om de juridische eigendom terug te krijgen. Het college van B&W van de gemeente Dalfsen ging hiermee in mei akkoord. Woensdag werd de overdracht geformaliseerd door het passeren van de akte bij Vechtstede notarissen. Uit een antieke koopmansportefeuille diepte voorzitter Jakob de Weerd een euro op en overhandigde die aan wethouder Maurits von Martels.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.