ozc heeft eerste winst binnen

OZC Ommen heeft vanmiddag zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij Bruchterveld won het verdiend met 1-3.

OZC begon goed aan het duel in en tegen Bruchterveld en kwam al vroeg op voorsprong. In de elfde minuut was het Joost Zweers dat de bezoekers op voorsprong bracht. Na ruim een half uur spelen zorgde Dennis ter Burg voor een verdubbeling van deze voorsprong. Met 0-2 gingen beide ploegen vervolgens ook de rust in al had OZC voor rust al verder afstand kunnen nemen, zo zag ook OZC-trainer Marc Lobbert.

“Met de rust had al 0-4 of misschien 1-4 moeten zijn en dan heb je de wedstrijd eerder beslist”, zo begon Lobbert die zijn ploeg minder zag spelen dan vorige week. “Vandaag waren we iets te onzorgvuldig. Niet scherp genoeg in de aanname en het verwerken van ballen. Gelukkig scoorden we wel vlot maar lieten het net als vorige week vervolgens na om het vroegtijdig te beslissen”.

In de tweede helft leek Bruchterveld van dit gegeven gebruik te maken door in de 66e minuut de aansluitingstreffer te scoren en daarmee de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Bram van Rijn schoot direct hierna echter de 1-3 voor OZC tegen de touwen waardoor de bezoekers direct weer op een marge van twee kwamen.

Echt in de problemen kwam OZC vervolgens niet meer waardoor de eerste overwinning van het seizoen een feit was. Een verdiende overwinning bovendien waardoor OZC vanuit de middenmoot weer naar boven kan kijken.

“In deze competitie kan volgens mij iedereen van iedereen winnen. We hebben vandaag in ieder geval veel gecreëerd en scoorden alleen te weinig. We moeten zorgen dat we een goede serie neer gaan zetten maar dat moet dan wel met beter spel. Vandaag was het qua intenties iets te minimaal in mijn ogen maar het is uiteindelijk wel lekker dat we de drie punten pakken”, zo besloot Lobbert zijn verhaal.

Volgende week gaat OZC op bezoek bij Bergentheim.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.