Home / archiefcentraal / ouderenzorg saxenburgh groep houdt open dag

ouderenzorg saxenburgh groep houdt open dag

De wethouder zal aan het begin van de open dag in Zorgcentrum ’t Welgelegen in Gramsbergen op bijzondere wijze de deuren voor publiek openen. Dit doet hij samen met een bewoner uit de wijk. Aansluitend gaat hij koffie drinken met de bewoners van het zorgcentrum en meegaan op de eerste rondleiding.

Nijenhaghen in Ommen, Oostloorn in Hardenberg, ’t Welgelegen in Gramsbergen en Aleida Kramer in Coevorden zijn zaterdag 3 oktober de locaties die zijn opengesteld. De overige ouderenzorglocaties van de Saxenburgh Groep zijn hier met presentaties vertegenwoordigd. Doel van de open dag is om mensen kennis te laten maken met de wijksteunpunten en de vele mogelijkheden van zorg en ondersteuning bij het ouder worden. De Open dag heeft als thema meegekregen: ‘Zorg in beweging’. Dit thema is letterlijk en figuurlijk genomen.

Op alle deelnemende locaties zijn er rondleidingen en bijna overal is het mogelijk een appartement te bezichtigen. Het bureau Zorgcontact van de Saxenburgh Groep en de Samen Doen teams van de gemeenten zullen uitleg geven over de betekenis van gewijzigde wet- en regelgeving in de ouderenzorg. Er zijn presentaties van wonen met zorg bij de Saxenburgh Groep, informatiestands van vrijwilligerswerk, uitleg over hulpmiddelen, geheugen testen, Zorg Thuis, proeverijen, bewegingsactiviteiten, workshops, film over bewegen met ouderen, de cliëntenraden presenteren zich, patiënten- en belangenverenigingen zijn vertegenwoordigd, er zijn fiets- en wandeltochten uitgezet en een virtuele fietstocht door Hardenberg, ‘special lady’s’ zorgen voor de komische noot, er is live muziek en nog veel meer.

Jongeren en opleiding
Ook aan de jongeren is gedacht. De opleidingsinstituten Alfa College (in Ommen) en Landstede (in Hardenberg) zijn aanwezig met informatie over opleidingen in de zorg. Ook is er materiaal om aan den lijve te ervaren hoe het voelt om oud te zijn, zoals Giel Beelen deed afgelopen zomer tijdens Lowlands. In Gramsbergen is namens de Saxenburgh Groep een verpleegkundige in opleiding aanwezig om uitleg te geven. Op alle locaties ligt informatiemateriaal.

De organisatie roept belangstellenden op om, indien mogelijk, lopend of per fiets te komen in verband met beperkte parkeerruimte dichtbij, met name in Ommen en Hardenberg. Op enige afstand is er wel parkeerruimte gevonden. Dit wordt met borden aangegeven. Meer informatie en updates over het programma over de Open dag op 3 oktober staat op www.saxenburgh/ouderenzorg/opendag

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.