opgravingen dalfsen worden mogelijk reizende tentoonstelling

Burgemeester Han Noten noemde het een morele verplichting om de vondsten zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen. “Het Rijk doet niets, de provincie doet heel weinig, dus we zullen het zelf moeten doen. Het plan is om een rondreizende tentoonstelling te organiseren, maar het is nog afwachten of dat financieel haalbaar is.”

Het zal overigens nog wel even duren voordat de eventuele tentoonstelling daadwerkelijk te bekijken is. De gemeente zal eerst partners moeten vinden om mee samen te werken en alle plannen verder uit te werken. Noten: “Dat kan zo zes of zeven jaar duren. Dat lijkt lang, maar die dingen zijn 5000 jaar oud. Er is geen reden om haast te maken, het gaat om informatievoorziening voor de volgende generaties.”

Werkgroepen
De gemeente heeft in het kader van de archeologische vondsten drie werkgroepen in het leven geroepen. Han Noten focust zich op de uitwerking van het wetenschappelijk onderzoek. Daarvoor gaat Dalfsen samenwerken met ADC ArcheoProjecten, het onderzoeksteam dat de opgravingen deed.

In een andere werkgroep houdt wethouder Klaas Agricola zich bezig met de fysieke invulling in de nieuwbouwwijk Oosterdalfsen. Het is de bedoeling dat de vondsten prominent terugkomen in de wijk. Zo maakte de gemeente onlangs bekend dat de nieuwe straatnamen gerelateerd zijn aan de vondsten.

Wethouder Maurits von Martels concentreert zich in de derde werkgroep op de promotie van de vondsten. Hij noemde het een mooie kans om Dalfsen nog beter op de kaart te zetten. Sinds afgelopen zomer is een deel van de vondsten al te zien op een expositie in het gemeentehuis van Dalfsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.