Home / archiefcentraal / opbouw uliefeest in volle gang

opbouw uliefeest in volle gang

Hoonhorst gaat van het ene feest naar het andere. Na het succesvolle Kachel FM van afgelopen weekend, staat komend weekend de tweede editie van t’Uliefeest op het programma. Aan de Ganzepanweg 8 vinden op vrijdag 25 en zaterdag 26 september auto- en trekkersleps plaats, terwijl ‘s avonds de feesttent de plek is waar het allemaal gebeurt. 

“Anderhalf jaar geleden kwamen wij als vier kameraden op het idee om een groot feest te gaan organiseren”, vertelt Roy Braakman. “Later bedachten wij dat er ook trekkerslep bij moest komen. Vorig jaar hebben we een beetje aan geklungeld en er kwam zowaar een tentfeest. De opkomst was groter dan verwacht en er waren alleen maar positieve reacties. Hierdoor hebben wij veel motivatie gekregen om het nog een jaar te organiseren. Daarom dit jaar weer een feest maar dan een tikkeltje groter.”

Programma
t’Uliefeest wordt gehouden op 25 en 26 september. Vrijdag 25 september is het terrein geopend vanaf 19.00 uur. Om 19.30 uur wordt gestart met de auto trek. Dit is een competitie tussen meerdere auto’s wie het verst de wagen voort kan trekken met de auto. Er doen ongeveer 30 auto’s mee. Rond 21.30 uur zal dit klaar zijn en wordt het feest in de feesttent voortgezet. Hier speelt de band Schot Deur’t Pleeraam uit Heino. Vorig jaar speelden zij op de zaterdag avond. Ook komt er een special guest die samen met de band de tent op de kop zet.

Zaterdag ochtend start de tweede dag van het feestweekend. ‘s Ochtend rond een uur of tien staan de eerste trekkers en de koffie en koeken klaar voor het publiek. De gehele dag is er trekkerslep, met tussen de klassen door veel aparte trekkers, vrachtwagens en mysterieuze machines. “Kortom, van ‘s ochtends 10 tot ‘s middags 6 zal het een groot spektakel worden waarvan men geen minuut mag missen”, vertelt Roy. ‘s Avonds treedt een aantal bandjes en artiesten op. “We beginnen rond 21.00 uur en in de loop van de avond komt een solo-artiest. Hij begint met zijn live muziek te spelen totdat de volgende band komt.”

Normaal Gin Gedonder
Normaal Gin Gedonder zal hem opvolgen. Zij spelen een lange sessie Normaal muziek. Vervolgens komen De Roffels optreden. Roy: “Zij spelen de muziek van vroeger, maar ook hun nieuwe nummers. De echte piratenliefhebber zal dit geweldig gaan vinden.” Vervolgens doet Normaal Gin Gedonder hun tweede deel normaal nummers. Zij zullen tevens de avond afsluiten. Kortom, een avond bomvol muziek. Het gehele weekend zal het thema Olie zijn. Overal zullen de olievaten, oliepompen, oliedranken en veel meer te zien zijn.

t’Uliefeest begint op vrijdagavond om 19.00 uur aan de Ganzepanweg 8 in Hoonhorst.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.