ook lpo stelt omgekeerd inzamelen aan de kaak

In navolging van de Volkspartij Ommen Vooruit stelt ook de Lokale Partij Ommen vragen aan het college over het omgekeerd inzamelen van afval in de gemeente. De partij maakt zich ernstig zorgen over het draagvlak onder de bevolking voor de nieuwe wijze van afvalinzameling. Hoewel de LPO een groot voorstander is van gescheiden inzamelen van reststoffen, krijgt de partij toch bijzonder veel reacties van boze burgers.

De LPO heeft al op 30 april gepleit voor het systematisch betrekken van de inwoners bij de voorgestelde wijze van afvalinzameling. Daartoe diende de partij een amendement in, zie bijlage, om gebruik te maken van het instrument ‘burgerparticipatie’. Juist om de geconstateerde problemen voor te zijn.

“Om het project als nog succesvol te laten zijn, hebben we een aantal vragen aan het college gericht”, laat fractievoorzitter Leo Bongers weten. Hij schreef de volgende tekst aan het college:

Op 30 april jl. heeft de Lokale Partij Ommen het College en de Raad van Ommen voorgesteld om de inwoners nauw te betrekken bij de nieuwe vorm van afval inzamelen. De LPO heeft daartoe een concreet voorstel in de vorm van een amendement ingediend.

Dit voorstel is door de verantwoordelijke wethouder niet overgenomen. Maar intussen bereiken ons wel heel veel klachten en vragen van de inwoners ondanks de inloopsessies georganiseerd door de ROVA.

Naar aanleiding hiervan hebben wij de volgende vragen:

1. Klopt het dat het grootste deel van het separaat ingezamelde plastic als nog in de verbrandingsovens gaat?

2. Bent u bereid om te onderzoeken of het haalbaar is om het restafval, zoals nu, in de grijze container en 1 x maand door de ROVA te laten ledigen, te continueren?

3. Wanneer is er in de ogen van het College voldoende draagvlak onder de inwoners om het “omgekeerd inzamelen” fase 2 door te kunnen voeren?

Namens Lokale Partij Ommen,

L. Bongers.

Fractievoorzitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.