oogstfeest in blauwe bessen pluktuin

Om het seizoen op een leuke manier af te sluiten organiseert de pluktuin in Ommen een groot Oogstfeest. De bedoeling is dat iedereen die zin heeft komt helpen met het oogsten van de laatste blauwe bessen. In tegenstelling tot andere jaren zit er half september nog erg veel aan de struiken aan de Balkerweg 37. Het plukseizoen is dit jaar veel later begonnen dan andere jaren en loopt daarom ook veel langer door.

Door de gunstige weersomstandigheden is de kwaliteit ook nog erg goed. Ingeborg Honer vertelt: “Het was voor ons een hele mooie zomer, het weer werkte goed mee. Veel zon en regen, maar niet te heet. We hebben de afgelopen maand al meer dan 1000 bezoekers mogen begroeten in onze blauwe bessen pluktuin. Omdat het een goede oogst is dit jaar, willen we daar graag iedereen van mee laten profiteren. Dus vandaar dit Oogstfeest.”

Het idee is dat iedereen die zin heeft kan helpen met het oogsten van de blauwe bessen. De helft van wat je plukt mag je gratis meenemen als dank voor je hulp. Als je bijvoorbeeld twee kilo plukt krijg je één kilo gratis mee naar huis, zo wordt het voor iedereen haalbaar en betaalbaar om een gezond voorraadje van deze lekkere zoete blauwebessen aan te leggen. Ook voor mensen die oud of ziek zijn, en andere mensen die niet zelf kunnen of willen pukken, is er een mooi aanbod. Voor €5,00 per kilo, in plaats van €7,50, kunnen zij vrijdag- en zaterdagmiddag tussen 15.00 uur en 17.00 uur de geoogste bessen kopen. Ook vooraf reserveren is mogelijk.

Tijdens het oogstfeest is er voor iedereen gratis koffie en thee en tegen vergoeding blauwebessenvlaai. Het oogstfeest op 11 en 12 september duurt van 9.00 tot 17.00 uur aan de Balkerweg 37 in Ommen. Zondag 13 september staat de familie Honer met de blauwe bessen bij landgoed Eerde. Neem voor meer informatie of bestellen van geplukte bessen contact op met 06-50908015.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.