Home / archiefcentraal / ommer kapsalon tweede beste leer stagebedrijf van nederland

ommer kapsalon tweede beste leer stagebedrijf van nederland

Kapsalon Ladies Only heeft de tweede prijs gewonnen in de wedstrijd voor het beste leer/stagebedrijf van 2015 in de kappersbranche. Het bedrijf uit Ommen kreeg op 21 september de prijs uitgereikt door presentatrice Kim Kötter op het landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek. De eerste prijs ging naar kapsalon Hairforce 1 uit Gennep.

Initiatiefnemer van de verkiezing van het beste leer/stagebedrijf voor het kappersbedrijf is CNV Vakmensen. De verkiezing heeft als doel om aandacht te vragen voor de verbetering van de leeromgeving van stagiaires en leerlingen, het motiveren van goed werkgeverschap en de verbinding tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven te versterken.

De vakjury heeft alle inzendingen beoordeeld en Ladies Only een tweede prijs toegekend. Ladies Only werd geprezen omdat ze talent in medewerkers herkent, stimuleert en deze ook benut. Ze biedt een goede en creatieve leeromgeving waar toekomstige kappers de mogelijkheid krijgen om te groeien en zich te ontwikkelen.

Hairstyling& Visagie By Maily uit Heerlen werd derde en Hairforce 1 uit Gennep ging er met de eerste prijs vandoor. De kappersbedrijven zijn beoordeeld op een aantal punten, onder andere of ze een sterke, heldere visie hebben op het opleiden van medewerkers en stagiaires/leerlingen in het eigen bedrijf. Een ander criterium was het opleidingsklimaat, waarin de stagiaires/leerlingen de verantwoordelijkheden krijgen die ze kunnen dragen. Hierin is gekeken of ze de ruimte krijgen om te leren, zich te ontwikkelen en cursussen of trainingen kunnen volgen.

De vakjury bestond uit Willem Kruithof van CNV Kappers, Patricia Burggraaf van Stichting Haarwensen, Teus Brand van de brancheorganisatie ANKO en Yvonne Struikenkamp van CNV Vakmensen. De verkiezing voor het beste leerbedrijf is een onderdeel van de ‘Verkiezing van de Leukste Kapsalon’.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.