nieuwleusen wint in blessuretijd

Nieuwleusen heeft vanmiddag de eerste driepunter van het seizoen binnen weten te slepen. Op bezoek bij VHK leken beide ploegen doelpuntloos de wedstrijd vol te brengen maar in blessuretijd trok Nieuwleusen alsnog de drie punten naar zich toe: 0-1.

Nieuleusen-trainer David Leeuw sprak van een lastige wedstrijd tegen een stugge tegenstander: “VHK hanteerde de lange bal om vervolgens voor de tweede bal te vechten. Ze maakten bovendien schandalige overtredingen om ons af te stoppen en dat maakte het voor ons erg lastig.”

Ook het lange gras was zeker niet in het voordeel van Nieuwleusen vond Leeuw waardoor Nieuwleusen in de eerste helft nauwelijks tot kansen kwam. Ook VHK lukte dit niet met een 0-0 ruststand tot gevolg.

In de tweede helft werd Nieuwleusen gevaarlijker en kreeg met name Sander van de Klocht een grote kans om de score te openen. Hij was de keeper al voorbij maar speelde de bal te ver voor zich uit waardoor deze over de achterlijn rolde.

Na negentig minuten spelen stond nog steeds 0-0 op het scorebord toen Nieuwleusen in de blessuretijd een vrije trap kreeg. Deze vrije trap werd in het strafschopgebied van VHK gebracht waarna een scrimmage voor het duel van de thuisploeg ontstond.

Anne Jan Broek kreeg de bal voor zijn voeten en schoot de bal onderin de hoek waardoor Nieuwleusen alsnog met de overwinning aan de haal ging. Leeuw was uiteraard gelukkig met de drie punten in extremis.

“Het voelde terecht maar beide ploegen waren toch wel redelijk gelijkwaardig. Het waren twee verschillende speelstijlen tegen elkaar”, zo vertelde Leeuw die zich nog niet wilde wagen aan een doelstelling.

“We zijn met een proces en een speelstijl bezig en dat begint er goed uit te zien. In de winterstop ga ik me pas wagen aan een doelstelling als we alle tegenstanders gehad hebben. Dan kunnen we goed zien waar we staan.”

Volgende week ontvangt Nieuwleusen in eigen huis Hatto Heim en zal de ploeg van Leeuw proberen zijn ongeslagen reeks voor te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.